Gå til sidens hovedinnhold

En svevende opplevelse

Har du drømt om å være Marty McFly der han svever bortover på brettet sitt? «Eye-Toy: Antigrav» lar det gå i oppfyllelse.

Hittil har ikke «Eye-Toy» vært mye til spill. Du vasker vinduer, spiller ping-pong og ungår røde bobler med kroppen. Artig sammen med flere, men alene går luften fort ut av ballongen.

«Eye-Toy: Antigrav» er det første skikkelig «Eye-Toy»-spillet. Du står på svevebrett og navigerer deg gjennom ulike baner i beste «Tony Hawk» eller «SSX»-stil. De er krydret med hopp, alternative veier og rør du kan skli bortover. Uheldigvis er det bare fem stykker, et antall som godt kunne vært doblet.

Det som skiller «Antigrav» fra andre ekstremsportspill er at det er du som styrer figuren. Flytter du hodet til venstre eller høyre flytter figuren på seg. Beveger du det ned, dukker figuren og flytter du det oppover hopper den. En kombinasjon av hode- og armbevegelser er det som skal til for å trikse.

Brettene er ikke koblet sammen med noen historie, og går enten ut på å komme først i mål eller få høyest mulig poengsum. I tillegg til de vanlige hoppene, får du ekstra poeng hvis du utfører bestemte kombinasjoner eller oppfører deg som en bajas på rørene. Langs disse er det noen knapper som gir deg poeng. Treffer du alle resulterer det i enda bedre poengsum, og du kan klappe deg selv fornøyd på ryggen. Utover i spillet krevere de gymnastikk av ypperste klasse.

Men de råeste triksene er de du kan utføre når du treffer et superhopp. Du har full kontroll over hvordan figuren beveger seg, og det kiler i magen når du svever langt over bakken. På en stor skjerm er følelsen ubeskrivelig. Faktisk er disse nesten verdt inngangsprisen i seg selv.

Heldigvis er ikke alt «Eye-Toy: Antigrav» har å by på noen heftige hopp i ny og ne. Du bruker kanskje ikke lange stunden på å fosse gjennom banene. Men skal du teste alle veier, har du et stort prosjekt foran deg. Flerspillermodusen er som forventet hysterisk morsom, og latterbrølene runger når noen står og rister på hodet og armer foran skjermen.

Og det er grunnen til at du spiller «Eye-Toy: Antigrav», det er så morsomt. Både alene og sammen med flere er latterbrølene mange. At du er figuren på skjermen er like gøy som alltid, og denne gangen går ikke lufta ut av ballongen etter fem minutter. Sammen med flere varer dette evig, og alene matcher det de fleste spill der ute hva underholdningsverdi angår.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken