Gå til sidens hovedinnhold

En svinbillig MP3-spiller

Under 400 kroner for en fullgod mp3-spiller er imponerende. Men er det godt nok?

Apple, Creative, Sony og Microsoft krangler stadig om ledelsen på MP3-markedet. I bakgrunnen skjuler det seg derimot mange ukjente merker.

Vi har testet en av dem.

Les også:
Elegant ny Zune på vei

Engangs-MP3
La det ikke være tvil: Transcends spiller T.Sonic 520 er en av de virkelige billigproduktene på markedet. Med en pris på 399 for 2GB MP3 spiller kan du ikke forvente deg mye.

Førsteinntrykket tilsier heller ikke annet.

Plastikkdesign
Spilleren kjennes nemlig utrolig skjør ut, og det er snakk om plastikk hele veien. Knappene kjennes simple og det er så vidt vi tør å presse dem inn av frykt for at spilleren skal gå i stykker.

Spilleren har et enkel såkalt «vippehjul» (JOG) , en bryter som kan vippes til begge sider og klemmes inn. Med denne kan du bytte sanger, spole og navigere i menyen. I tillegg har spilleren play/pause, volum, opptaksknapp og en holdknapp. Og noe særlig mer trenger du egentlig ikke.

For å gi deg oversikten har spilleren et veldig enkelt monokromt display.

Og enkelt er vel betegnende for hele førsteinntrykket av denne spilleren. Heldigvis skal man ikke skue hunden på hårene. På innsiden har nemlig spilleren en del å by på.

Mange funksjoner
Spilleren kan nemlig mer enn å spille av musikk. Den er utstyrt med FM-radio, samt diktafonfunksjon.

Musikkavspillingen fungerer overraskende bra, men det er ikke snakk om et revolusjonerende surroundanlegg. Selv ikke de medfølgende øreproppene er så aller verst. Disse sitter nemlig overraskende bra i ørene.

Meget bra opptak
Det mest imponerende med spilleren er faktisk opptaksfunksjonen. Den innebygde mikrofonen klarer faktisk å plukke opp samtaler selv med mye bakgrunnsstøy.

Vi testet den ut på helgens Electroworld-messe. Selv med dundrende musikk og en mengde småprat i bakgrunnen, så plukket mikrofonen fint opp mine utvalgte intervjuobjekter.

Om du ikke er fornøyd med mikrofonen kan du i tillegg plugge inn din egen eksterne mikrofon.

Lite batteri
Det som derimot skuffer med spilleren er batteritiden. Den går på et enkelt AAA batteri og etter 3 dager med musikk på bussen til og fra jobb (15 min hver vei) var det stopp. Kanskje ikke overraskende, men miljøvennlig blir det absolutt ikke i lengden hvis du ikke skaffer deg oppladbare batterier.

Transcend hevder selv at spilleren skal kunne holde i 15 timer med lett og normal musikkbruk.

Vi hadde heller ikke klaget på om spilleren kom utstyrt med en USB-plugg slik at vi kunne plugge spilleren rett i pc-en, fremfor å benytte en mini-USB-kabel.

Heldigvis slipper du et eget overføringsprogram slik enkelte andre produsenter prakker på deg. Her er det bare å slenge over filene og spilleren er klar.

Helt grei spiller
Dette er nok ikke spilleren du kjøper til mamma i 60-årsgave eller til lillesøsters konfirmasjon. Men hvis du trenger en enkel spiller til å bruke på trening, eller om du skal ut og ikke vil miste noe verdifullt, så er dette et helt greit kjøp.

Den gjør jobben og litt til. Om du vil ha noe å skryte av ovenfor venner bør du nok heller vurdere noe annet og dyrere.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner