Gå til sidens hovedinnhold

En time på sexskolen

- Kom hit jenta mi, så skal jeg vise deg noen tricks.

Lloyd
«Lessons In Love»
The Inc/Universal Motown

Egentlig er det ikke noe synd på Lloyd. Før han fylte 20 fikk han deal med Murder Inc., et musikkselskap tusenvis av andre pop-, rap- og R&B-artister gjerne ville ha som hjem, takket være millioner på millioner av solgte Ja Rule- og Ashanti-skiver. Men selv om det altså ikke er noe synd på New Orleans-gutten, er det likevel litt synd på ham.

Samtidig som etikettens musikk ble mindre populær, holdt hele sjappa på å gå dunken da FBI anklaget dem for hvitvasking av penger, og selv om The Inc til slutt ble frikjent, nådde selskapet et solid bunnpunkt. I dag befinner de seg fortsatt i dette kjølvannet.

Sexy doser
På sitt tredje soloalbum holder Lloyd seg trofast til sjangerens nesten nødvendige ingredienser/klisjeer, og som albumtittelen «Lessons In Love» røper, er den røde tråden ekte elskov og svulstig begjær. Eller, om du vil, sex.

På «Treat U Good» lover han en fiktiv jente (gjerne lytteren) å være forsiktig, samtidig som han lurer på om det er okay at han også er litt røff, mens han under «Party All Over Your Body» får henne (eller en annen) ned i boblebadet, hvor han tafser på «your booty». «Love Making 101» er guide til god sex, og trickset for å få sjekket «how freaky you can be» er å få på noen Patrone-tequilashots i forkant.

Selv om noen av knepene er gamle, er dette moderne, hardcore R&B.

Solid meny
Lloyd har en bra stemme og disker opp med en solid meny, og til tross for de store elskovsdosene, er låtene forholdsvis varierte. Selv om man kan høre at budsjettene til The Inc. er lavere enn på lenge (den eneste ordentlig kjente produsenten er kjekkasen Polow Da Don), fungerer mesteparten av musikken. Lloyd får til og med skviset inn en artig gitarsolo.

Det er naturligvis mye fantasi og tullball i tekstene, men 22-åringen virker troverdig. Kan han være så «dyktig» som han hevder? Mange unge jenter (og noen gutter) vil drømme seg bort på «I Can Change Your Life», selv om den unge prinsen vrir stemmen slik at det nesten blir litt masete.

I dag må unge Lloyd være The Incs største artist, noe som forhåpentligvis vil gi ham nok prioritert til å få mer internasjonal oppmerksomhet, som han fortjener. Kanskje det ikke er så synd på ham likevel.

(Lloyd tok ikke med Ja Rule på albumet, til fordel for Lil Wayne. Han leverer som alltid.)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken