Gå til sidens hovedinnhold

- En veldig hard bransje

19 år gamle Jeanette Ersdal har jobbet som modell i to år både i Norge og i utlandet.. Les de her.

I 2001 startet Jeanette Ersdals modellkarriere med et modellkurs hos Norwegian Models. To år senere fikk modellkarrieren fart, og Jeanette har hatt flere oppdrag for blant annet Preus Foto, Vi menn, Art Complexion samt deltatt i "Miss Bikini" og "Miss of all Nations" i Russland. Nå er hun konferansier-modell på flere av Miss Norway-showene i Norge, og har klare råd til de som skal prøve å slå igjennom i bransjen:

- Denne bransjen er hard, høyden og utstrålingen har mye å si. Det er også viktig at du har et allsidig ansiktsuttrykk som kan brukes fra alt fra søtt undertøy til reklame for Gucci-sko, sier Jeanette.

Hun mener likevel det er viktig å ha et avslappet forhold til det å være modell:

- Når du får kontrakt med et byrå er det ikke du, men oppdragsgiveren din som skal skaffe deg jobber. Du kan ikke gjøre noe med utseendet ditt, så man får bare håpe på det beste. Det er opp til alle rundt deg om de vil bruke deg.

Noen viktige ting er det også greit å ta med seg:

- Jeg har lært at det kan være utrolig mye snusk, selv om jeg ikke har vært i bransjen i mer enn to år. Det viktigste er at man føler seg komfortabel foran kameraet eller når man har visning. Du må være din egen herre, for fotografer vil stort sett at du skal ha på deg så lite som mulig.

Likevel, moro er det:

- Ja, det er utrolig morsomt å være modell, avslutter hun.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021