Gå til sidens hovedinnhold

En verdenskrig i lomma

Vi har testet det første «Call of Duty»-spillet til PSP.

(Spillmagasinet): Når en konsollserie tar turen over til PSP pleier det enten å gå dårlig eller skikkelig dårlig. De aller fleste spillene bærer preg av å være slengt sammen i hui og hast, og er så absolutt ikke tilpasset maskinen.

«Call of Duty: Roads to Victory», håndholdtdebuten til den kjente skytespillserien fra andre verdenskrig, er et unntak.

Brettene er korte og spillet egner seg derfor til for eksempel bussturer, lastetidene er akkurat passe, nazistene er mange og skyteglade, grafikken og lyden er ok, og kontrollen fungerer.

Les mer:Slik er «Call of Duty 3»
Guide:Alle skytespillene til PSP

Du kan velge mellom en rekke oppsett og min favoritt er standardoppsettet. Med det styrer du figuren med styrestikka, sikter med frontknappene, og skyter, dukker, lader om, også videre med L-, R- og styrekrysset.

«Fungerer» er dessverre ikke det samme som «perfekt», kontrollen har et par feil hist og her. Den største er at siktet, selv om det både er presist og lett å styre, beveger seg for tregt. I de heftigste skuddvekslingene er det bare den automatiske siktehjelpen som holder deg i live.

Spillets kanskje største problem er likevel at «Roads to Victory» ikke gjør noe nytt, om det er viktig for deg. De mange banene er godt laget og underholdende å spille gjennom, men ligner veldig på det krigsherjede Europa vi har sett i en hel haug andre spill.

Hvis du begynner å gå lei av skytespill fra andre verdenskrig, kan du trygt holde deg langt unna «Call of Duty: Roads to Victory». Er du ikke det og klar for et nytt skytespill til PSP, er dette vel verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre