Gå til sidens hovedinnhold

Endelig et bra barnespill

Det er forsvinnende få gode barnespill basert på de populære animasjonsfilmene. «Ratatouille» er unntaket.

Klikk på playknappen over for å se hvordan spillet ser ut.

(Spillmagasinet): Det største problemet med å anmelde spill du virkelig ikke er i målgruppa for er at du i utgangspunktet bommer når det gjelder å vurdere om spillet i det hele tatt er bra.

Vi på Spillmagasinet har tatt konsekvensen av dette og lar de som er unge nok til å vite hva som er bra anmelde spillene hvor de er den åpenbare målgruppen.

Les også:- Spill mer med barna

Dette har vi også gjort med «Rottatouille», «Ratatouille» - eller hvordan man nå enn skal stave det for at det skal være riktig. Vår 10-åring har kastet seg over spillet på Playstation 2, Nintendo Wii og Xbox 360.

Vanlig plattformspill

Historien omhandler Remy, en rotte som bor i Frankrike og som drømmer om å bli kokk (les mer av historien i vår anmeldelse av filmen). Spillet følger historien, men du vil ikke ødelegge filmopplevelsen ved at du får for mye av historien i spillet. Det er selvfølgelig positivt, og noe filmspill som regel bommer stort på.

Selve spillet er relativt vanlig plattformspill. Du hopper rundt omkring, balanserer, samler sammen diverse greier og finner småting som hjelper deg videre. Verken nyskapende eller forvirrende for unge spillere.

I tillegg er det slik at nøyaktigheten på hopp, balanse og så videre er relativt enkelt. For voksne spillere som liker en god plattformutfordring er det nok for lett.

Der spillet kan ha en appell for voksne er alle de små morsomme minispillene. På Nintendo Wii er disse aller best.

Ganske morsomt

Grafikken er helt grei på både Xbox 360, Playstation 2 og Nintendo Wii. Ikke akkurat revolusjonerende, men pen og fin. Lyden er det mest positive siden spillet er på norsk. Hvor ofte kommer ikke spill for unge med engelsk tale slik at du må sitte å oversette? Ikke her. Strålende.

Vår unge spilltester synes spillet var morsomt. Både å spille, og det å høre på hva som ble sagt og vist. Det er riktignok ikke av samme klasse som «Viva Pinata» på Xbox 360 når det gjelder en totalopplevelse, men tilbakemeldingen var at det var veldig gøy å spille.

Likevel, etter noen timer med plattformspilling bar det tilbake til «Sims 2» på PC, «Boogie» på Nintendo Wii, «Singstar» på PS2 og «Viva Pinata» på Xbox 360.

For de som er unge nok til å elske denne filmen, og som gjerne vil ha et spill basert på den så er dette en fin investering. Spillet har få feil, er lett og morsomt å spille - og har norsk tale. Stort mer kan man egentlig ikke forlange i disse dager av et filmspill.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021