Gå til sidens hovedinnhold

Endelig fikk NRK søkere

Ny NRK-redaktør på gang etter flere runder for å finne kvalifiserte søkere.

NRK hadde større hell med andre utlysningsrunde når de så etter redaktør for fjernsynsnyheter.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Da redaktørstillingene for nett, radio og tv ble utlyst sist høst ble det ansatt nye redaktører for nett og radio, mens redaktørstillingen for tv forble ubesatt.

- Flere søkere nå
Etter det NA24 Propaganda erfarer var det da bare tre søkere til stillingen og ingen av dem tilfredsstilte de kvalifikasjonskravene NRK stilte. Redaktørjobben skulle være en oppgradering av redaksjonssjefstillingen.

NRKs nyhetssjef Grethe Gynnild Johnsen sier til NA24 Propaganda at de denne gangen har seks kvalifiserte søkere.

- Det er ikke hvem som helst som søker disse stillingene. Vi skal begynne med intervjuer neste uke og det kommer til å bli spennende å se hvem som stikker av med jobben. Samtlige av de seks har de kvalifikasjonene vi etterspurte i utlysningen, sier Johnsen.

Skal bruke tid
På tross av at dette er andre gang stillingen ble lyst ut, sier Johnsen de ikke har noen bråhast med å få stillingen besatt.

- Vi skal bruke den tiden vi trenger. Vi har en konstituert i stillingen og det fungerer utmerket. Det er viktigere for oss å få på plass riktig person enn at det skal ta kort tid. Vi er sikre på at vi får en velkvalifisert person på plass, men hvor lang tid det vil ta er umulig å si når vi ikke har kommet i gang med intervjuene, sier Johnsen.

Det er Ole Eivind Henden som er konstituert i stilingen.

Hun ønsker ikke å si noe mer om søkerne enn at de er velkvalifiserte.

- Nei, jeg gjør ikke det. Samtlige har bedt om å bli behandlet fortrolig og det har vi tenkt å etterleve. Derfor ønsker jeg heller ikke å si noe om søkerne er interne eller eksterne, sier Johnsen.

Gynnild Johnsen ble selv ansatt i sin nåværende stilling i januar etter å ha blitt konstituert på tampen av fjoråret. Hun var tidligere én av to nyhetsredaktører, og ble konstituert etter at de to stillingene ble slått sammen til én.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem