SAGENE: dittOslo.no kårer i disse dager 100 grunner til å elske Oslo, og nå har vi kommet fram til topplista.

På plass nummer 10 ligger Sagene Bryggeri, som åpnet dørene tidligere i høst.

- Sagene bryggeri er litt annerledes ved at de satser mer på mainstream pils og utfordrer de store bryggeriene som Ringnes. Det er veldig dristig, men det er veldig fint at noen tør å ta opp den konkurransen, særlig for deg og meg, sa direktør for Bryggeri- og Drikkevareforeningen, Petter Nome, da Sagene bryggeri åpnet kranene i september.

- Sorry, Bergen
I dagene som kommer teller vi ned grunn for grunn, fram til den viktigste årsaken til at vi elsker Oslo, publiseres søndag 30. november.

Artikkelserien har allerede avstedkommet sterke reaksjoner, blant annet fra våre venner i Bergen.

Men selv om vi synes vestlandsbyen er ganske flott, så må vi bare beklage; Hansa er ikke bra nok for oss - vi har nemlig fått vårt eget brygg, som vi digger!

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Årsaken til at Sagene Bryggeri havner på 10. plass er at nykommeren har valgt veien til våre Oslo-hjerter ved hjelp av den svært folkelige pilsen.

På svært kort tid har oppmerksomheten vært formidabel, og bryggeriet har endelig fått Oslo-folk til å gå mann av huset for å få tak i et lokalt produkt. Det gjør oss stolte.

Les også: - I Oslo ser folk best ut

- Helt spinnvilt
For bare drøyt to måneder etter den første pilsen ble åpnet, kan bryggerisjef, Henning Thoresen, konstatere at pilene peker rett oppover.

- Det går så det suser. Det er helt spinnvilt det her, sier han til dittOslo.no.

Thoresen sier han ikke er overrasket.

- For noen er det nok overraskende, men for meg som har jobbet intenst med dette prosjektet så lenge, så er vi der vi trodde vi skulle være, sier han.

Thoresen er spesielt fornøyd med salgstallene i egen bydel.

- Vi har egentlig ikke hatt noen hindringer så langt. Men det jeg synes er spesielt moro er den mottakelsen vi får av dagligvarekjedene og kjøpmenn rundt om i byen. Det er entusiasme over hele linja, og veldig mange kommenterer på at man endelig har fått et Oslo-øl, sier han.

Har danket ut konkurrentene
Allerede fra første boks ble solgt i september, har bryggeriet vært klare på at de ikke vil konkurrere mot Oslos mange mikrobryggerier. Hensikten er i steden å gjøre hverandre sterke, og på sikt gjøre Oslo til en internasjonal anerkjent øl-by.

- Jeg har tro på at Norge kan bli et av verdens mest kjente øl-eksporterende land. Det finnes masse spennende øl rundt om i landet, og om vi klarer å samarbeide om eksportstrategi, så kan Norge bli et land å regne med. Vi har en lang ølhistorie og er det noen som kan lage øl, så er det nordmenn. Vi er en ølnasjon, og har alt som skal til for å lykkes, sa Thoresen til dittOslo.no i forbindelse med åpningen.

Og allerede nå har bryggeriet spist betydelige markedsandeler. Spesielt i egen bydel.

- Vi selger aller mest i Bydel Sagene. Faktisk så er vi nå det mest solgte ølet her, og det er bare Coca Cola og Pepsi som selger mer drikkevarer enn oss i bydelen. Det er gøy, sier Thoresen.

Les også: - Noen tror i fullt alvor at Oslo er i ferd med å bli overtatt av muslimer

Kommer flere øltyper
Foreløpig brygges Sagene pilsen på lånt grunn, av Arendals bryggeri, meni januar flyttes produksjonen til Sagene. Da kan Thoresen låne en rekke nye øltyper, selv om han foreløpig ikke vil røpe hvilke.

- Vi har satt prøveølene nå, men så må vi se hvordan de utvikler seg, før vi bestemmer hvilke som skal produseres, sier Thoresen.

I første del av 2015 blir det også mulig for folk flest å kjøpe aksjer i bryggeriet. Og så fort du er aksjonær, kan du også bli med i utviklingen av nye øltyper.

Og har du opplevd tomme hyller, der Sagene-ølen står? Slapp av. Det er mer der det kommer fra.

- Vi har satt mange, mange, mange nye satser og kan dekke opp all den etterspørselen som er, lover Thoresen.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!