Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kom Elvira

- Alle har et press på seg, det er bare ikke alle som får karakteren trykket i avisen, sier Elvira Nikolaisen om den etterlengtede debut med det ironiske tittelen «Quiet Exit».

(SIDE2:) - Ja, jeg bestemte meg altså for å beholde tittelen, sier Elvira Nikolaisen og smiler svakt. Som et bevis på at plata lå der før viraken tok av.

For det er ikke noe som har vært «stille» rundt Elvira Nikolaisens platedebut. Siden singelen «Love I Can’t Defend» begynte å surre i radio, har anmelderne bakset over hverandre i lovord.

Vår egen Asle Bentzen så Elvira Nikolaisen under by:Larm og kunne rapportere det med ett ord; «Vakkert».

Men all hoppingen opp og ned for Elvira har ikke bare vært nervepirrende, det førte også til at Sony BMG har kjappet seg. Det har kun tatt et år fra Elvira Nikolaisen holdt platekontrakten i hånden til albumet kommer.

Musikkarriere
Og selvfølgelig kan man bruke ord som både «press» og «fallhøyde».

- En svensk publisher sa til meg at «du skal huske på, Elvira, at du har tid. Du skal skrive låter i mange år ennå». Det er utrolig spennende å tenke på at musikken kan bli min karriere, sier hun.

Hun synes hun har en deilig dag. På mandag kommer raset av anmeldelser for denne damen som er en blanding av en kvinnelig Springsteen, Carole King og Jackson Browne – sistnevnte lyser fra en button på Elviras jakke – en stor, personlig favoritt.

Det er også platen. Elvira er glad den er blitt som den er. Foruten den kommende turneen i mars, konsentrerer hun seg om å få rom til å skrive nytt materiale. Støtte og en god målestokk har hun i sin Serena Maneesh-bror Emil, eller sin Silver-bror Ivar. En søster synger også.

Godt å vente
Kjærligheten for musikken kommer blant annet fra faren som er kirkeorganist. Soundet på platen er kommet i stand gjennom samarbeidet med Knut Schreiner.

Egentlig kunne nok Elvira debutert for flere år siden, men 25-åringen sier hun ikke følte seg klar.

- På en måte er jeg litt glad for at jeg var redd og feig. Et liv som artist må definitivt være et liv jeg liker, sier hun.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken