Gå til sidens hovedinnhold

Endelig overrasker Ementor

IT-selskapet Ementor trengte fem år for å glede markedet.

Torsdag la IT-selskapet Ementor frem resultater for fjerde kvartal. Tallene viser at det omstrukturerte IT-selskapet endelig overrasker markedet positivt. Ikke siden Arne A. Jensen ble hentet inn har Ementor klart å gjøre investorene fornøyde. Les kvartalstallene her.

NA24 - din næringslivsavis

Reaksjonene lot heller ikke vente på seg. Rett etter at kvartalsrapporten ble lagt frem, var aksjekursen til selskapet opp hele 11 prosent til 47,30 kroner pr. aksje.

Bedre margin
Ementor jobber i en bransje hvor marginene presses hardt. Selskapet leverer datautstyr og tjenester til bedrifter. I fjerde kvartalsrapporten viste marginen på EBITDA-nivået (driftsresultat før avskrivninger) 4 prosent. Folk i finansmiljøet NA24 pratet med torsdag, tror nå at det forventede marginløftet til 5 prosent på EBITDA-nivået kommer tidligere enn ventet.

Det som er sikkert er at analytikerkorpset vil komme med oppjusteringer av sine estimater etter rapporten. Dette slår positivt ut på selskapet, som nå verdsettes til 4,5 milliarder kroner.

Det er viktig å merke seg at også kontantstrømmen i kvartalet er god. Mens EBITDA endte på 170 millioner kroner, var kontantstrømmen fra driften på 151,4 millioner kroner. Forskjellen mellom de to er endring i kapital som er bundet opp i varer.

Ikke mye Ementor igjen
Det er ikke mye igjen av den tidligere børsyndlingen Ementor. Selskapets sterke mann er nå dansken Ib Kunøe.

Han har slått Ementor sammen med danske Top Nordic og svenske Atea. Samlet er dette blitt en nordisk IT-kjempe, som ledes av nordmannen Jo Lunder.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs