Gå til sidens hovedinnhold

- Endelig tid til kjæresten

Selv om Kari Traa har lagt skikarrieren på hylla, sitter hun ikke og kjeder seg foran tv-en. Tvert i mot - nå er det kjæresten som gjelder.

(SIDE2:)- Dette er en ny epoke i livet, og jeg trives veldig godt. Men jeg savner verdenscup-sirkuset. Og så er det rart at ingen bryr seg om jeg trener, ler Kari Traa.

Hun forteller at hun savner tiden som aktiv idrettsutøver, men legger til den største fordelen med å ha mer fritid.

- Jeg får mer tid til kjæresten. Selv om jeg reiser mye nå også, reiser jeg ikke så lenge i strekk, sier hun.

Gøy med butikk
Kari Traa har gått fra en suksessfull idrettskarriere til suksess i klesbransjen.

- Butikken går veldig bra. Det er kjekt å jobbe med hobbyen vår, sier Traa.

Nå er noen av klærne på vei til en stor sportsmesse i München. Da de var på messen i fjor, solgte de produkter til 11 land.

I høst vant hun kommersialiseringsprisen til Skaperkraft06. Prisen fikk hun på grunn av den vellykkede lanseringen av Kari Traa-kolleksjonen. Innovasjon Norge skriver på sine nettsider at produktene har et annerledes design med en heldig kombinasjon av tradisjon og nyskaping.

Media fokuserer feil
I tillegg til sportsklærne, driver hun et rekrutteringslag i freestyle. Hun engasjerer seg fortsatt i idretten, og ønsker å få flere jenter til å drive med sporten hun er så glad i.

- Jeg vil at andre skal få drive med det jeg har gjort. Det har vært for dårlig rekruttering til sporten, og da jeg sluttet på landslaget var det bare to kvinner igjen, sier hun.

Kari gir media noe av skylden for at så få begynner med små idretter.

- Jeg er litt irritert på hvordan media fokuserer. Hvorfor skal de bare følge de største idrettene? Hvis noen innen en liten idrett nevnes i Sportsrevyen, er det gjerne i slutten av programmet, og de tar seg bare tid til å nevne det kort, sier hun.

Blir talskvinne
Klær og rekruttering er ikke alt Traa driver med. Nå blir hun også talskvinne for Garnier.

Les artikkelen her

- Jeg er veldig stolt over det. Jeg er jo bare en vanlig vossedame, sier Traa, som ble spurt etter at Garnier forhørte seg om hvilke norske damer som kunne passe som talskvinne.

Traa har blitt mer bevisst på hvilke produkter hun vil identifiseres med nå enn før.

- På landslaget ble vi sponsa, men det var ikke alltid jeg sto inne for produktene. Nå er jeg bevisst på hva jeg føler er rett og hva som passer for meg, sier hun.

Mer kjærestetid
Freestyleren vant sitt første internasjonale renn i 1997. Senere har hun vunnet OL-gull, -sølv og -bronse, 7 VM-medaljer og 33 førsteplasser i World Cup. I tillegg har hun vunnet den totale World Cupen og flere NM-titler, står det på nettsiden hennes KariTraa.com.

http://www.karitraa.com

Hun forteller at hun savner tiden som aktiv idrettsutøver.

- Dette er en ny epoke i livet, og jeg trives veldig godt. Men jeg savner verdenscup-sirkuset. Og så er det rart at ingen bryr seg om jeg trener, ler hun.

Men det er også fordeler med å ha lagt idrettskarrieren på hylla:

- Jeg får mer tid til kjæresten. Selv om jeg reiser mye nå også, reiser jeg ikke så lenge i strekk, sier hun.

- Føler meg privilegert
Hun er veldig glad for at hun bygget opp sitt eget firma allerede før hun la opp som kulekjører. Da hadde hun noe å gjøre med en gang hun sluttet.

- Jeg føler meg privilegert. Og jeg har nesten mer å gjøre nå enn jeg hadde før, sier hun.

Hun forteller at hun kunne holdt seg aktiv som freestyler noen år til.

- Men jeg tror jeg har mer å gi tilbake til sporten nå enn om jeg venta med å slutte til jeg var lei hele greia, tror hun.

Ingen sofagris
Traa er en rastløs dame som liker å være i aktivitet.

- Jeg klarer ikke sitte i sofaen og se TV hele kvelden. Det tror jeg aldri jeg har gjort. Jeg må alltid gjøre noe. Når jeg sitter foran TVen, syr eller strikker jeg som regel, sier hun.

Å hoppe i fallskjerm er en annen aktivitet hun liker å gjøre.

- Det er utrolig kjekt! Alle skulle fått oppleve å sitte i et fly og hoppe ut uten å være redd, sier hun.

Alle bør hjelpe litt
SOS-Barnebyer er også noe som engasjerer henne. Hun har blant annet besøkt Barnebyer i Zambia og Russland, og er fadder i organisasjonen. Da hun ga ut sin selvbiografi i fjor, gikk inntektene hennes til uavkortet SOS-Barnebyer.

- Jeg vet at jeg ikke kan redde verden, men jeg kan hjelpe litt. Jeg synes at alle burde tenke sånn. Du trenger ikke gi så mye, men du kan gi det du har råd til, sier hun.

Freestyleren vant sitt første internasjonale renn i 1997. Senere har hun vunnet OL-gull, -sølv og -bronse, 7 VM-medaljer og 33 førsteplasser i World Cup. I tillegg har hun vunnet den totale World Cupen og flere NM-titler, står det på nettsiden hennes KariTraa.com.

http://www.karitraa.com

Møt flere kjendiser i lørdagspraten her:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her