Gå til sidens hovedinnhold

Derfor hater journalister ham

Er han tøff - eller en gretten gubbe?

(SIDE2:) Harrison Ford er en av verdens største filmstjerner. Med filmer som «Apokalypse nå!», «Blade Runner», «Star Wars»-trilogien og «Indiana Jones»-filmene, er det få som har spilt inn like mye penger som ham.

Nå har Ford blitt 71 år gammel, men han er fortsatt en tøffing på kinolerretet. I premiereklare «Ender’s Game» spiller han oberst Hyrim Gradd, som veileder gutten som skal redde verden.

HTML EMBED

Ble vektløs

Det er ikke Ford som gjør filmens mest halsbrekkende stunts, men også obersten beveger seg inn i det såkalte «Battle Room» - et rom hvor man er vektløs. Dette ble i stor grad løst med hjelp av spesialeffekter, men skuespillerne spilte inn samtlige scener ved hjelp av sikkerhetsliner.

Ifølge Slashfilm.com hadde Ford med seg sine egne sikkerhetsliner for sine stunts - de samme som han brukte i «Indiana Jones»-filmene.

Ford forteller at han hadde en enklere jobb enn ungdommene i filmen.

- Jeg fikk bruke håndtak. Så jeg kunne lene vekten mot linen innimellom og tilsynelatende flyte av meg selv, mens det i virkeligheten var noen som dyttet en tralle som jeg hang fra i taket. Men barna måtte beholde balansen uten håndtak, sier han til Iamrogue.com.

Se hvordan ungdommene spilte inn de vektløse scenene:

HTML EMBED

Tøft intervjuobjekt

Selv om Ford er heltemodig på film, er han en fryktet person blant journalister. Det har han igjen vist i forbindelse med denne filmen. Iamrogue.com spør om hvordan det er å være kjent fra så mange science fiction-filmer. Da blir han irritert.

- Alle sier at jeg er «romfyren», men jeg har bare vært med i tre - jeg har vært med i 50 filmer, og tre av dem har noe å gjøre med verdensrommet, sukker han.

GQs journalist får gjennomgå enda mer. I intervjuet svarer så kort som mulig på hvert spørsmål og er tydeligvis gretten, skriver de. Blant annet spør de om hvorfor folk liker så godt å se filmer om ungdom som dreper andre, som «Ender’s Game» og «The Hunger Games».

- Beats the shit out of me, svarer Ford etter en lang tenkepause.

- Vanskelig å respektere

Erik Alver i Dagbladet har skrevet en artikkel om sitt mindre hyggelige møte med helten.

«Til tross for at jeg hadde forberedt meg godt, og stilte det jeg sjøl mente var både gjennomtenkte og velformulerte spørsmål, var det ikke så mye annet enn sure grynt og enstavelsesord å få ut av ham,» skriver han.

Chicagotribune.com skrev i mars en artikkel om Ford, etter deres ublide møte med skuespilleren. Journalisten skriver at han i utgangspunktet liker skuespillere som ikke smisker med journalister.

- Men det er vanskelig å respektere stjerner som gjør det de kan for å gjøre jobben din vanskelig og påpeker hvor mye smartere han er enn deg, som Ford er kjent for å gjøre, skriver de.

Vil ikke svare

Her kan du se hvordan Ford reagerer på Yahoos spørsmål om «Star Wars» når han egentlig skal snakke om «Ender’s Game»:

HTML EMBED

Han er imidlertid klar over at han blir sett på som gretten og kan spøke med det:

HTML EMBED
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken