Gå til sidens hovedinnhold

Endrer gammelt lappeteppe

Radial endring om to måneder på NRK P1.

Den 15. mars vil landets største radiokanal bli merkbart anderledes enn det lytterene er vant til. De siste 17 årene har sendeskjemaet vært så godt som uendret, men nå kommer en radikal omlegging.

- Vi tar noen sjanser, innrømmer P1-sjefen.

NRK P1 står sterkt i Norge og det er fremfor alt det lokale innholdet som gjør kanalen til en vinner. Men det vil bli store endringer i midten av mars. Det blir mer lokalt innhold, men formiddagssendingen slik den er i dag blir borte. Omleggingen betyr at det som i dag er et lappeteppe av flere titalls programskifter gjennom dagen blir erstattet av fem tydelige flater.

- Mange vil nok merke at formiddagssendingene blir borte, men vi tror at det lokale stoffet er enda mer relevant senere på dagen, sier kanalsjef i P1, Jon Branæs, til Aftenposten.

Ettermiddagsflaten vil gi rom til både mer intervjuer, mer reportasjer og et annet fokus på lokalt innhold lyder snakkisen fra NRK-kontorene RA har vært i kontakt med. Omleggingen betyr altså at det lokale innholdet endrer plassering i sendeskjemaet, men lytterene vil også merke at programlederene blir færre, men tydeligere. På samme måte som kommersiell radio bygger profiler på gitte sendestrekk vil man fremover se en slik klargjøring også på P1.

Til Aftenposten medgir Jon Branæs at NRK tar noen sjanser med omleggingen og sier at det kyntter seg sterke vaner til radio.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken