Gå til sidens hovedinnhold

Eneste norske GP-artist

Christine Gulbrandsen meldte seg aldri på Melodi Grand Prix. Likevel skal hun delta med egenskrevet låt, som er bergensfinalens eneste sang med norsk tekst.

(SIDE2): Tre uker før delfinalen i Framohallen i Bergen er nervene forholdsvis rolige for Christine Guldbrandsen.

Eneste norske tekst
- Litt skal det jo være. Men ikke mer enn ved andre opptredener, sier hun til side2.

Årets Grand Prix er lagt opp annerledes enn tidligere. Det skal være tre delfinaler i Alta, Bodø og Bergen, og de åtte beste fra delfinalene skal tevle om tv-seernes gunst i Oslo Spektrum 4. februar.

Christines låt, «Alvedansen», er inspirert av en norsk folketone, og skiller seg fra de andre bidragene.

- Det er den eneste sangen med norsk tekst. Sangen beveger seg inn i det norske landskapet. Vi har med en ung jente fra Ål på fele, sier Christine.

Ble kontaktet av NRK
20-åringen meldte seg ikke på Grand Prix-sirkuset selv, men ble headhuntet av NRK, som tilfeldigvis hadde hørt sangen hennes og ville ha den med i tevlingen.

- De mente at sammenhengen manglet en slik sang, sier hun.

Det er ikke fritt for at det hersker en del fordommer mot Melodi Grand Prix, men Christine Gulbrandsen er ikke redd for at dette skal skape dårlig PR.

- Jeg har ingen fordommer mot Grand Prix. Jeg ser ikke at det skal være noe problem at flere artister stiller på samme scene og fremfører sine sanger. Grand Prix-sendingene blir sett av 1,4 millioner mennesker - noen liker det, andre liker det ikke, sier hun.

- I Sverige er jo etablerte artister som Carola med i Grand Prix, sier hun.

Gallaantrekk med paljetter?
Melodikonkurransen er også kjent for en utagerende stil - paljetter, prangende kostymer og glitter og stas. Men om Christine viser seg i kjoler a la Dana International er usikkert.

- Antrekket er ikke klart. Det får vel bli noe som står i stil til sangen, humrer Christine Gulbrandsen.

Hun debuterte som plateartist i 2003 med platen «Surfing In The Air», som solgte i 30.000 eksemplarer. I 2004 kom albumet «Moments», og i disse dager er hun i ferd med å spille inn låter til oppfølgeren, sammen med makker Kjetil Fluge.

- Vi har god tid til å prøve oss frem og teste ut ideer. Jeg har lyst til å lage en plate på norsk, sier Christine, som håper på en ferdig plate i løpet av 2006.

Skolen er hun ferdig med, og nå er det musikken som gjelder.

- Det blir ikke noe skole på meg foreløpig. Ikke før jeg har gitt artisttilværelsen et forsøk, sier hun.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft