Gå til sidens hovedinnhold

Enke (84) selger eiendom til 90 mill.

Enken etter båtkonstruktøren Jan Herman Linge selger en av Norges flotteste eiendommer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Askers nest største private strandeiendom, Munkesletten på Konglungen, skal selges. Selger er Tuva Løvland Linge og ifølge Budstikka.no er prisantydningen på mellom 60 til 90 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Konglungen er for øvrig det samme området som det Kjell Inge Røkke nå bygger og snart skal bo på. Forøvrig har flere andre eiendommer i nabolaget blitt lagt ut til salgs i dette området den siste tiden.

Les mer her: Rømmer Røkkes nabolag

Tuva Løvland Linge ønsker selv at den 50 mål store eiendommen skal bli solgt til kommunen slik at folk kan bade i fjorden utenfor, gå tur og jogge langs den 270 meter lange strandlinjen. Ekteparet startet, ifølge Budstikka.no å sondere et mulig salg av eiendommen for to år siden og nå ønskes det fortgang i prosessen.

- Barna overtar ikke
-Vi har holdt på en god stund, og jeg er interessert i å få dette avsluttet, ikke minst etter at jeg ble alene. Barna kommer ikke til å overta, så nå må vi komme i gang med ordentlige forhandlinger. Dette salget skal foregå på mine betingelser. Hvis ikke kommunen vil kjøpe, går jeg ut på det åpne markedet, sier Tuva Løvland Linge til avisen.

- Dyrere enn alt annet
Prakteiendommen er helt sikkert noe kommunen selv ønsker å sikre seg, men det store spørsmålet er om den har de økonomiske musklene som må til.

-Dette er en veldig spennende og vanskelig sak, fordi det handler om så store penger. Formålet med et eventuelt kjøp vil måtte stilles opp mot en rekke andre gode formål, og det i en tid med betydelige økonomiske utfordringer for kommunen. Alle må forstå at dette er et stort løft, som overstiger alt det vi har kjøpt tidligere, sier ordfører Lene Conradi.

Norges dyreste
I Norge blir eiendommen, med det liknende navnet, Munkebakken på Bygdøy ofte omtalt som Norges dyreste. Røkkes Aker inngikk i fjor sommer en avtale med investor Arne Fredly om å overta to aksjeselskaper som eier eiendommen Munkebakken utenfor Oslo for om lag 165 millioner kroner. Men Fredly ønsket selv å beholde prakteiendommen.

Les mer her: Røkke selger prakteiendommen

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?