Gå til sidens hovedinnhold

Enkel pakkis-underholdning

Jul i Tøyengata er en blek og lite morsom parodi på Jul i skomakergata

(SIDE2:)
«Jul i Tøyengata»
TVNorge hver dag klokken 20.00


«Nei se der gitt - har jeg fått besøk, har du kommet helt til Tøyengata for å hilse på meg du? Tøyengata har blitt en sånn getto, unnskyld smeltedigel»

Fremmedfrykt
Med disse ordene prøver komiker Zahid Ali nok en gang å harselere med pakistanere i Norge, og nordmenns fremmedfrykt i den TVNorge-sendte serien «Jul i Tøyengata»

Serien skal gå hver dag frem til julaften, og dessverre blir det litt for enkelt, selv om man til tider trekker på smilebåndet. I første episode av parodien på Jul i Skomakergata møter vi skomaker Ali, som for øvrig gjør en helt ok tolkning av den pakistanske utgaven av Jens Petrus. Den litt sleske latteren, brillene på nesa og den innstuderte mimikken gjør at det er morsomt, men også irriterende gjenkjennelig i Zahid Ali stil.

I skomaker Ali sin skomaker-sjappe finnes selvsagt både kassettspillere og annet dingel dangel. Selve verkstedet er også pyntet med gull og glitter. Det hele blir både søkt og litt for enkelt rett og slett.

Vi møter også grønnsakshandleren Naeem i første episode. Han har fortsatt problemer med å vite forskjellen på pære og mango selv om han har holdt på siden 1972. Norske skuespillere som prøver seg på å være «morsomme» pakistanske utgaver begynner også å bli kjedelig.

«Hvit» jul
Den rasistiske norske butikkinnehaveren, Konnerud, som holder til i samme gate er også en smule for «typisk» der han peker på at det er «en stund siden det var hvit jul her i gata for å si det sånn».

Jeg tror verken pakistanere eller den gjengse nordmann kommer til å synes dette er spesielt god humor, kanskje bryr de seg heller ikke så mye. Det mangler trøkk rett og slett. Det virker som Zahid Ali ikke egentlig tør å ta steget ut, eller at repertoaret er brukt opp. Kanskje har han ett og annet å lære av Sasha Baron Cohen alias Borat. Det eneste vi kan håpe på er at serien blir morsommere når den svenske komikeren Robert Gustavson blir med som mafialeder som vil slå seg opp i Tøyengata.

Det spørs vel om Jul i Tøyengata kommer til å få like stor suksess som Nissene på Låven, selv om produsentene er de samme. Både produksjonen og innholdet virker for enkelt og lite forseggjort.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft