Gå til sidens hovedinnhold

Enorm nettside stengt

En av verdens mest populære piratnettsteder er nå stengt.

Platebransjen har kjempet en hard kamp mot piratkopiering på nettet de siste årene, men har ikke klart å få skikkelig tak på fildelingen som skjer gjennom BitTorrent. Blant annet har kampen mot The Pirate Bay vist seg å være nærmest håpløs.

Stenger pirat-favoritt
Nå melder TorrentFreak at verdens nest største BitTorrent-nettside, Demonoid, har vært utilgjengelig i over et døgn. Nettstedet organiserer over én million forskjellige torrent-filder.

LES OGSÅ: Hva er BitTorrent?

Personene bak nettstedet flyttet nylig sine servere fra Nederland til Canada etter stor press fra den nederlandske anti-piratorganisasjonen BREIN, men nå ser det ut til at de også har møtt på problemer på andre siden av Atlanteren.

Ingen offisielle uttalelser
Ifølge TorrentFreak skal nettstedets nye internettleverandør ha sagt at de ville ta ned siden hvis de mottok trusler fra den canadiske musikkindustrien, CRIA.

TorrentFreak har jobbet iherdig for å få tak i administratorene til Demonoid uten hell, og har heller ikke fått nettstedet ISP i tale.

Endringer i piratmiljøet
Rett før helga kunne IFPI skryte av at de hadde stoppet store deler av eDonkey-nettverket, men Nettavisen har fått tilbakemeldinger om at suksessen i denne saken er mer symbolsk enn noe annet. I går ble det også kjent at ISOHunt og TorrentSpy har sperret ute amerikanske brukere fra sine sider for å beskytte seg mot amerikansk underholdningsindustri.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt