Norsk Familieøkonomi har sammenliknet forsikringspriser for en *gjennomsnittlig norsk familie hos de ulike forsikringsselskapene.

Les også: - Løp ned til banken og krev lavere rente

Pristesten viser at det er inntil 7990 kroner i forskjell mellom billigste og dyreste forsikringsselskap. For en familie bosatt på Rjukan koster det 14.457 kroner å ha forsikring i Codan, mens den må ut med 22.447 kroner hos DNB, som er den dyreste tilbyderen.

– Det er urovekkende at det er så store prisforskjeller. I de ferske sammenligningene vi har gjort, er differansen mellom billigste og dyreste selskap over 30 prosent – det utgjør nesten en halv sydentur for en familie, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

Store forskjeller fra sted til sted
Undersøkelsen avdekker at det er store prisforskjeller fra sted til sted. Et forsikringsselskap som er billig i én by, kan være langt dyrere i en annen. En familie på Rjukan betaler for eksempel 14.457 kroner i året hos Tryg, mens en tilsvarende familie i Oslo må ut med 20.632 kroner hos samme selskap.

- Dette er en test vi gjennomfører hvert år, og vi har fått bekreftet at det er de lojale kundene som betaler mest, sier Krohn-Pettersen.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Årets test har avdekket at de enkelte selskapene kan endre prisene mye i løpet av et år.

- Sjekk hvert år
- Codan kom gjennomsnittlig dårlig ut i fjor, men er nå plutselig blant de beste. Samtidig har Vardia blitt dyrere i Oslo siden forrige test. For øvrig vil jeg trekke frem at Gjensidige ikke imponerer meg. De har for høye priser til å være Norges største selskap.

– Vi anbefaler alle å sjekke prisen på sine forsikringer én gang i året. Dekk over prisen på dine nåværende forsikringspapirer, skann dem inn hvis du ikke allerede har dem elektronisk, og send rundt til minst tre forskjellige forsikringsselskaper. Da vil du få flere tilbud som du kan sammenligne for å velge det beste, avslutter Krohn-Pettersen.

Les også: Dette må gifte og samboere huske på i selvangivelsen

*Norsk Familieøkonomi har spurt etter pris for en familie med hus med normal standard fra 1991, Ford S Max 2011- modell og helårs reiseforsikring. Forsikringsselskapene har blitt bedt om å oppgi den prisen man får ved å bestille forsikringene på nett.

Testen er en ren prissammenligning, og det er ikke blitt gjort en vurdering av dekninger og vilkår hos de forskjellige selskapene.