Gå til sidens hovedinnhold

- Ensomt å være statsminister

Jens Stoltenberg er omgitt av folk nesten hele døgnet, men føler seg likevel alene til tider.

17. oktober gikk Jens Stoltenberg ut på Slottsplassen som leder av den nye flertallsregjeringen. Men selv om han har nådd et høydepunkt i sin politiske karriere, er ikke alt like enkelt på toppen.

Til tross for åpen strid i SV, krangel med den mektige LO-lederen Gerd-Liv Valla og en serie blundere fra Djupedal synes Jens Stoltenberg stort sett det er lett å være statsminister, men ikke alltid.

- Det er riktig at det er ensomt å være statsminister. Det rare er at det både er veldig ensomt og mange som er tett rundt deg på en gang, sier Stoltenberg til TV 2 Nyhetene.

Beslutninger
- Det er veldig mange medarbeidere og mange som gir råd, sånn sett er det jo det motsatte av å være ensom, men så er det også ganske ensomt fordi til slutt skal jeg bestemme meg. Da er jeg ganske alene, sier han.

- Hvem er din fremste støttespiller?

- Det er de to jeg jobber sammen med i Arbeiderpartiets ledelse: Martin Kolberg og Hill-Marta Solberg. Og jeg har også veldig god og nær kontakt med Gerd-Liv Valla. I tillegg til Åslaug Haga og Kristin Halvorsen i regjeringen, sier han.

Romjulen bruker landets statsminister på hyttetur med familie og venner. Stoltenberg prioriterer tiden med de to barna og kona Ingrid Schulerud.

- Jeg prøver og synes jeg lykkes ganske bra med å ta tid til familien, meg selv og det å ha et liv utenfor politikken og jobben, sier han.

- Bedre leder
Men Stoltenberg innrømmer at det ikke alltid er like enkelt.

- Det er ikke helt normalt, og det blir en del kvelder og helger borte, men jeg prøver å være veldig streng og sier nei til en del reising og en del middager. Jeg prøver å komme meg hjem av hensyn til familien min, men også av hensyn til meg selv, sier Stoltenberg.

Han mener kontakten med familien gjør han til en bedre leder.

- Fordi jeg selv trenger tid, som er noe annet enn møter. Jeg tror man blir en bedre leder og en bedre statsminister hvis man ikke bruker tida på bare politikk, og også gå skitur, være pappa eller være ektemann, sier han til TV 2.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken