Gå til sidens hovedinnhold

Dette eplet har stått i kjøleskapet siden 2012

– Man kan jo lure på hva de har sprøytet det med.

Nylig skrev Side2 om brødet som hadde holdt seg muggfritt i sju måneder holdt seg muggfritt i 7 måneder. «Matagentene» på TV 2 sjekket opp rundt brødet, kom til at det smakte forferdelig, men at det ikke inneholdt noe unaturlig.

Randi Nyvold (50) har en frukt av de helt sjeldne i kjøleskapet hjemme i Krokelvdalen i Tromsø, skriver Nordlys.

Eplet av typen Red Delicious har vært Nyvold lille forskningseksperiment, og bærer lite preg av å ha stått i kjøleskapet i over 15 måneder.

- Uti november hvert år kommer jo disse flotte juleeplene i butikken og de ser jo ut som julepynt. I 2012 kjøpte jeg ett for å se hvor lenge det kunne stå i kjøleskapet og ennå holde seg, og der står det ennå, ler 50-åringen.

Spiser det ikke

Nordhaug sendte inn bildet etter å ha sett et bilde av noen jordbær som har holdt seg siden før jul i Nordlys' Kort Sagt-spalte.

Hun sier at eplet har litt rynker og kjennes bløtt ut når man tar på det, men ellers ser greit ut og lukter ikke dårlig.

- Nå har jeg jo ikke skjært i det, så hvordan det ser ut på innsiden vet jeg ikke, men det har jo sikkert blitt plukket lenge før jeg kjøpte det. Så man kan jo lure på hva de har sprøytet det med, forteller hun.

Fått egen hylle

Nyvold tenker å la eplet stå frem til november for å se om det holder seg i to år.

- Det har fått sin egen hylle og er jo ganske dekorativt i grunn, så får vi se hvor lenge det holder.

LES FLERE SAKER FRA NORDLYS HER

Kommentarer til denne saken