Gå til sidens hovedinnhold

Er dette iPhone-dødaren?

Etter mye rykter er endelig Nokia N81 bekreftet. Kan den hamle opp med iPhone?

Selv om den nye Nokia N95 med åtte gigabyte minne nok fremdeles er flaggskipet til Nokia er ikke den nye Nokia N81 langt bak. Denne mobilen har det gått rykter om i lang tid, men det ser ut til at den ekte varen faktisk overgår ryktene.

For dette er mobilen som kommer til å være den første som virkelig utnytter nye Ovi til fulle. Den skal være det ledende Nokia-produktet både når det gjelder Music Store og N-Gage.

Les mer fra Nokias store lansering her.

Minner om iPhone
Nokia kaller dette en ekte multimediacomputer og det er ikke vanskelig å si seg enig. Den har en diger skjerm og opptil åtte gigabyte minne. Samtidig har den både 3G og WLAN-støtte.

Med denne mobilen introduserer også Nokia sitt Navi Wheel, som minner om scrollhjulet på en iPod. Ved å bevege fingeren rundt på navigasjonsknappen vil navigering i det nye menygrensesnittet til Nokia være langt enklere enn tidligere.

Grensesnittet ser ut til å være langt bedre enn det vi har sett i Nokia-mobiler tidligere. Med tanke på at Nokia allerede er kjent for gode menysystemer er dette virkelig lovende. Nokia hevder også at det nye grensesnittet skal bli videreutviklet betraktelig i tiden fremover.

Spill i landskapsmodus
I motsetning til på vanlige mobiler vil også mobilspill på N81 gi en helt ny opplevelse. Den vil blant annet støtte den nye N-Gage-tjenesten med nedlasting av spill. Nokia kaller da også denne mobilen for en spillmaskin.

Mer interessant er det kanskje at det faktisk er mulig å spille i såkalt landskapsmodus, noe som gjør skjermbilde større og bedre egnet. Da vil den ha knapper på begge sider av skjermen, noe som lenge har vært etterlyst på mobiler som skal brukes til spill.

Kommer før jul
Telefonen er selvsagt også konfigurert til å finne, kjøpe, behandle og spille musikk som er kjøpt gjennom Nokia Music Store. Med opptil åtte gigabyte minne er det også plass til like mye musikk som det er i den største versjonen av Apple iPhone.

Standardversjonen av Nokia N81 skal koste 360 euro (2 870 kroner uten skatter og avgifter), mens 8GB-versjonen vil ligge på 430 euro (3 430 kroner uten skatter og avgifter). Begge versjonene skal dukke opp i butikkene før jul.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka