Gå til sidens hovedinnhold

Er din stor står du godt rustet

Testosteronbomber best på børs, viser ny undersøkelse.

En ny studie avslører at menn som er programmert til å reagere best på testosteron, også er mer suksessfulle tradere, skriver Washington Post.

NA24 - din næringslivsavis

Disse menneskene lar nemlig hormoner styre deres beslutninger i større grad, og det ser ikke ut til å være en dårlig fysiologisk egenskap.

I studien, som for øvrig bare omfatter menn, kommer det fram at tradere ser ut til å tjene mer penger på dager der testosteronnivået i kroppen er høyt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Dette mener forskerne ved universitetet i Cambridge avslører at mannlige hormoner får en til å ta større sjanser.

Forskerne mener også at noen menn er født til å lykkes på børs, også dette på grunn av hormoner.

Gjennom en 20-måneders periode fra 2004 til 2007 ble et antall tradere i London målt i både suksess og testosteronnivåer.

Forskerne fant ut at de som responderte best på testosteronet i magen tjente rundt seks ganger så mye som de som responderte dårligst. I tillegg hadde testosteronbombene lengre karrierer som tradere - de overlevde rundt tre år lengre i gamet enn sine mindre hormonpåvirkede kolleger.

Og lurer du på om du har høye testosteronverdier i kroppen?

Størrelsen er definitivt et tegn, men her snakker vi ikke om størrelsen på understellet. De beste traderne har i stedet en tendens til å mye lengre ringefingre enn andre menn, ifølge undersøkelsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken