Gå til sidens hovedinnhold

Er du flinkere enn dette?

Vi gir bort to utgaver av Photoshop CS3.

Manipulasjon av bilder er i vinden som aldri før. Mediegiganten Reuters ble tatt i billedmanipulering i fjor, CBS gikk på en gigantisk blemme i forbindelse med forfalskning av påståtte militære dokumenter fra Bushs fortid og knapt et eneste bilde du ser i forbindelse med reklame og kjendiser er i nærheten av hvordan det egentlig ser ut.

Les også:Alt er bare løgn og bedrag

Mest påfallende er det likevel med nordmenns store interesse rundt et potensielt manipulert bilde av en norsk ordfører, der svært mange lesere utviste svært gode kunnskaper om billedmanipulasjon.

I samarbeid med programvaregiganten Adobe arrangerer nå Nettavisen en konkurranse i bildemanipulering som vil gå frem til julaften.

Reglene er veldig enkle: Lag et så imponerende manipulert bilde som du kan, og send inn resultatet til oss.

Vi har så langt fått inn svært mange veldig gode bidrag, og to eksempeler på bidrag som allerede har kommet inn kan du se i denne artikkelen.

Bidrag kan sendes på e-post til it@nettavisen.no

Du har fullstendig frihet til å bruke dine kunnskaper slik du selv ønsker. Om du ender opp med et bilde av pene mennsker som blir stygge, stygge mennesker som blir pene, Eifeltårnet stående i Oslo sentrum, en apekatt som åpner en banan som viser seg å være et eple eller andre ting er ikke vesentlig. Vi ønsker at du skal bruke din kreativitet slik du best kan, og vil ikke legge noen restreksjoner på ditt arbeid.

Vi har laget denne pakken med 15 bilder som du kan bruke som utgangspunkt i din manipulasjon hvis du ikke vet hvor du skal begynne, men vi oppfordrer deg til å bruke de bildene du selv ønsker.

Vinnerne av konkurransen vil plukkes ut av en jury med representanter fra Adobe og Nettavisen, og bidragene vil bli bedømt ut i fra et generelt inntrykk av resultatet, med kvalitet og kreativitet i sentrum.

De to beste bidragenevil bli premiert med en utgave av Adobe Photoshop CS3, som er det nyeste profesjonelle bildebehandligsprogrammet fra Adobe. De to andre pallplasseringene vil hver motta Adobe Photoshop Elements 6. Det må kunne kalles en hyggelig julegave på etterskudd.

Hver deltaker kan delta med inntil fem forskjellige bidrag. Ved å delta i konkurransen gir du Nettavisen rett til å bruke ditt bidrag i artikler rundt denne konkurransen.

Bidrag kan sendes på e-post til it@nettavisen.no frem til 24. desember.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis