Gå til sidens hovedinnhold

Er han en tissende bråkmaker?

Jo Nesbø er Norges mest kjente stamgjest på Børs Café. I retten ble Børs-klientellet beskrevet som tissende bråkmakere.

(iBergen.no) - Det er uverdig å stemple gjestene på den måten, etter min vurdering. Jeg synes det høres ut som æreskrenkelse, sa daglig leder i Børs Café, Emil Gjessing etter å ha hørt Kløver Eiendoms prosessfullmektig, Tor Ø. Enge, hamre løs mot stamkundene i puben hans.

Tisser i gaten
Gjessing har anlagt søksmål mot Kløver Eiendom etter at selskapet avslo å forlenge leieavtalen for kjellerlokalene i Kløverhuset. Tirsdag startet tvistesaken i Bergen tingrett, og allerede i innledningsforedraget forklarte Kløver Eiendom hvorfor de mener puben «ikke passer inn» i det gamle shoppingsenteret.

- Ved en befaring så eierne at hygieneforholdene, avfallssorteringen og brannsikkerheten var mangelfull. Mange klager fra andre næringsdrivende og vaktselskaper forteller om flere problemer med gjestene. Blant annet urinerer de i varemottaket utenfor, slagsmål, røyking på gaten og overskjenking av overstadig berusete personer. Børs Café ville blitt oppsagt selv om leiekontrakten ikke gikk ut. Det sier litt om problemene, sa Enge.

Ville videreføre
I søksmålet mer enn antydes det at den brune puben ble utsatt for et kuppforsøk av Kløver Eiendom, via selskapet Villa Holding. Da den 20 år gamle leieavtalen mellom kaféen og eiendomsselskapet nærmet seg slutten i fjor sommer, fikk Gjessing beskjed om at en forlengelse var utelukket.

Kort tid senere kom det fram at Kløver Eiendom hadde leiet ut lokalene til Villa Holding, som ville videreføre restaurantdriften i uendret stand. Dermed ville det bli vanskelig for Børs Café å etablere seg på nytt i andre lokaler, noe som fikk prosessfullmektig Morten Pind til å hevde at de nye eierne hadde nærmest kjøpt den gamle stamkunde-kretsen.

- Disse påstandene om at saksøkte skulle ha kjøpt kundekretsen, mangler grobunn. Man kan jo også spørre seg om disse kundene kan ha noen positiv verdi, responderte Enge kjølig.

- Blir stemplet
- Hos oss går mennesker fra hele verden med forskjellige bakgrunner. Husk på at dette er mennesker med høy utdannelse og lang livserfaring som blir stemplet, raser Gjessing til iBergen.no.

Mange kjente fjes har nydt et måltid og et glass i en av landets eldste brune kaféer. Mest kjent er kanskje Jo Nesbø, som har skrevet serenaden «Børs Café» om stamkaféen sin. Men også Ole Paus, Jonas Fjeld, Clive Scott og Johannes Kleppevik har likt seg på Børsen.

Rettssaken vil gå over to dager i Bergen tingrett. Gjessing krever at leieforholdet for puben skal gjenopprettes og gjøres tidsubestemt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien