Gå til sidens hovedinnhold

Er lei synsere

Aker-sjef er lei synsingen om statens Kværner-avtale.

Konserndirektør i Aker, Geir Arne Drangeid, har sett seg lei på alle som prøver å finne feil og mangler i avtalen Aker har inngått med staten og Wallenberg-sfæren, og opprettelsen av Aker Holding.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg spør meg hvor lenge vi skal måtte leve med at jurister og politikere tar som utgangspunkt for sin synsing at vi kommer til å bryte avtaler, spør konserndirektøren i en e-post til NA24.

- Svakheter i avtalen
NA24 fortalte mandag at flere eksperter og politikere mener staten ikke har sikret seg godt nok mot avtalebrudd i avtalen som er inngått med Aker og Wallenberg-selskapene.

LES MER: - Røkke kan overkjøre staten

- Så lenge avtalen kun er nedfelt gjennom en aksjonæravtale, og ikke i selskapets vedtekter, har staten færre muligheter dersom Aker skulle bryte avtalen. Særlig gjelder det hvis det ikke kan dokumenteres noe økonomisk tap, sier professor og ekspert i selskapsrett ved Universitetet i Bergen, Filip Truyen til NA24.

Flere forretningsadvokater og eksperter NA24 har snakket med er enig med Truyen i at det er svakheter i avtalen, og at Aker kan bryte avtalen med staten uten at det får store konsekvenser.

Har klokkertro
Drangeid avviser alle spekulasjoner, og hevder avtalen er god nok.

- Aker vil gjerne være med å utvikle Aker Kværner videre, understreker han.

- Kan ikke «å utvikle Aker Kværner videre» innebære salg eller delsalg?

- Jeg ser ingen grunn til å begi meg inn på noen mer detaljert og hypotetisk diskusjon om hva å «utvikle Aker Kværner» kan innebære, sier Drangeid.

Han håper folk tror Aker holder ord. Drangeid peker på at selv etter at avtalen er inngått, utgjør Aker Kværner en fjerdedel av alt Aker eier.

- Vi har fantastiske muligheter her til lands for å lykkes i den bransjen Aker Kværner er, og vi har klokkertro på selskapet. Aker Kværner er viktig for oss, sier Drangeid.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen