(iBergen.no) I starten av juni i fjor ble den 7843 kvadratmeter store tomten i Alversund i Nordhordland lagt ut for salg med en prisantydning på 7,6 millioner kroner. Eiendomsmegler Erik Mortensen i Meglerhuset Mortensen beskrev eiendommen med hovedhus, naust, strandlinje og hytte slik:

- Det er rett og slett en perle dette her. Det er en fantastisk tomt med lang strandlinje. Det har allerede vært interesse, jeg sitter nå med mailer fra interessenter her, fortalte en engasjert eiendomsmegler i juni 2008.

- Litt interesse
Så kom finanskrisen og interessen for fritidseiendommen som ligger drøyt ti minutter med bil fra Knarvik i Nordhordland dalte.

- Å si at det er like før den blir solgt ville vært å overdrive, men samtidig har det vært litt interesse nesten hele veien, sier Mortensen til iBergen.no 13. februar og legger til:

- Men vi har ikke fått noen bud ennå.

Les mer om boligmarkedet:Denne gikk for 560.000 over prisantydning.

På eiendommen finnes det tre bygg: Et påkostet hovedhus som opprinnelig er fra 1905, en «hytte» bygget i 2005 med alle fasiliteter og et toetasjes sjøhus fra 1925. Det står også en grunnmur på eiendommen hvor det kan være mulig å bygge et hus til, forutsett av kommunen godkjenner dette.

- Eierne har veldig lyst å selge, så skulle vi få et bud like oppunder prisantydningen så ville nok det blitt vurdert sterkt, forteller han.

- Noe er i ferd med å skje
Eiendomsmegler Mortensen solgte to fjellhytter i forrige uke og opplever langt mer interesse i boligmarkedet nå enn på slutten av fjoråret. Men han vil ikke friskmelde boligmarkedet riktig ennå.

- Det var som vanlig veldig stille i desember, men januar begynte fortere og bedre enn jeg hadde drømt om. Det har vært flere bud og større interesse, men budene har riktignok ikke nådd helt opp. Boligmarkedet kan ikke friskmeldes, det minner i det hele tatt veldig om aksjemarkedet for tiden, forteller han og legger til:

- Men noe er i ferd med å skje, ingen tvil om det.

184

Les mer på iBergen. no:Nå gjør han comeback - igjen.