Gå til sidens hovedinnhold

Han er NRKs nye wonderboy

Erik Solbakken fikk jobben ved å bestikke småbarn.

(SIDE2:) Unge Solbakken gikk førsteåret på Journalisthøgskolen i Volda da NRK var på jakt etter nye programledertalenter.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Kanskje med litt lite selvtillit sprang lysluggen til kiosken og kjøpte mengder av seigmenn som han bestakk små barn med for å få dem til å se inn i et videokamera å si «Vi vil gjerne se Erik på Barne-TV».

NRK-familien
Originalt? Definitivt, men Erik hadde ingen tro på at planen skulle virke.

- Jeg trodde ikke NRK likte menn som bestakk små barn med godteri, ler han. Men det gjorde de, og dermed ble journalistutdannelsen satt på vent. Siden har det gått slag i slag, og NRK omtaler nå Solbakken som sitt nye store programledertalent.

- Jeg digger å jobbe i NRK. Det er som jeg gikk fra min egen familie til NRK-familien. Jeg har fått en utrolig mulighet til å jobbe med veldig morsomme ting, sier 24-åringen til Side2.

Bare humor
Siden starten i 2005 har Erik jobbet med en rekke barneprogrammer for NRK, og barnekanalen NRK Super. Nå er han klar med et nytt program for barn og unge i beste sendetid på lørdagene på NRK1.

«Krem Nasjonal» blir ett litt annet konsept enn «Midt i smørøyet» og «Halvsju». Her står nemlig humoren i høysetet.

- «Midt i smørøyet» hadde gjerne morsomme innslag som ble etterfulgt av alvorlige temaer som mobbing eller pubertet. «Krem Nasjonal» er et rendyrket humorprogram med talkshow-feelen og sketsjer, musikkvideoer og gjester, sier Erik.

- Faktisk så skal jeg ikke lære barna noe som helst. Jeg har ingenting å lære bort, bedyrer han.

Grundig research
Programmet har vært under planlegging i nesten et år, og 24-åringen forteller at det ikke alltid er lett å vite hva barn synes er morsomt.

- Vi har vel begynt med å anta en hel masse, for så å teste ut sketsjene på barneskoler. Der har vi fått oss noen overraskelser nå og da, ler han.

- Vi har vist fra ting vi selv har synes er kjempefestlige bare for å oppleve at ikke et eneste barn lo. Men vi har også funnet ut at humor er veldig subjektivt og at barn liker mye forskjellig, sier han.

Klinte med Jon Gelius
Hittil har han fått mest oppmerksomhet for «kyssesangen», der han kliner villig vekk med en hel haug kjente NRK-profiler.

- Det er kanskje den mest absurde dagen jeg noensinne har hatt på jobb. Alle er vanligvis så proffe mellom opptak, og snakker gjerne om dagens nyheter. Og her står altså jeg med armene rundt store Jon Gelius fra nyhetene og venter på at alt skal bli klart, og Gelius fniser som en liten skolejente. Det var rimelig absurd, forteller han.

Parykk og briller
At dårlige parykker og tullebriller er blitt akseptable rekvisitter i norske humorprogram, kan vi kanskje takke Harald Eia og Bård Tufte Johansen for, og Erik er takknemlig.

- Det er så kjekt for oss, siden vi jo ikke har det helt store budsjettet. Vi har ikke råd til en skikkelig dramabart, med virkelig hår og sånn, humrer han og forteller at han ofte glemmer forkledningen.

- Det er en ny verden å gå med tulleparykk på åpen gate, men man glemmer det fort. Engang jeg kjørte rundt ble jeg så perpleks over en gjeng med damer som stod å stirret på meg. Jeg er jo ikke så vant til at damer sjekker meg ut på den måten og ble ganske smigret, helt til jeg kom på at jeg satt i en stygg singlet, parykk og komibriller.

En av Solbakkens parykkarakterer er AFV-mannen Are, som har som eneste mål i livet å komme på «Americas funniest homevideos». Dermed prøver han gang på gang å iscenesette «uhell».

Sjekk ut AFV-mannen her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(12806,1);

Erik Solbakken føler selv at han allerede nå har drømmejobben.

- Dette er det jeg har lyst til å drive med, underholdning med mye humor. Så hittil er jeg kjempefornøyd, smiler han.

Skogsbiller
- Men man vet jo aldri med NRK. Plutselig får jeg beskjed om å lage et naturprogram om hvordan skogsbiller formerer seg, sier programledertalentet.

- Hva er egentlig skogsbiller?

- Hm, eller kanskje jeg slipper akkurat det.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar