Gå til sidens hovedinnhold

Erna beklager

Tidligere kommunalminister Erna Solberg beklager dårlig saksbehandling i Terra-saken.

Tirsdag delte Riksrevisjonen ut hard kritikk mot kommunaldepartementets håndtering av det såkalte Vik-brevet, som ble lagt som grunnlag for Terra-skandalen.

NA24 – din næringslivsavis

Kritikken er hard på hvordan departementet tilbake til 2002 behandlet hvordan kommuner skulle benytte sine kraftinntekter. Særlig ble det delt ut kritikk hva gjelder i hvilket nivå i departementet en slik sak skulle behandles.

Les mer om kritikken her: Slakter regjeringens Terra-håndtering

I kjølvannet av kritikken rykker tidligere kommunalminister, Høyreleder Erna Solberg, ut med en pressemelding der hun beklager saksbehandlingen.

- Administrasjonen vurderte saken som en lovfortolkningssak, hvilket blant annet medførte at politisk ledelse ikke ble gjort oppmerksom på saken. At Riksrevisjonen er kritisk til behandlingen tar jeg på alvor. I ettertid er det grunn til å si at man både burde hatt alternative juridiske vurderinger og behandlet saken på et høyere administrativt nivå i 2002. Det er beklagelig det ble behandlet slik som det gjorde, skriver Erna Solberg i en pressemelding.

Riksrevisjonen gjør det også klart at kommunene har et selvstendig ansvar for å tolke og innrette seg etter loven. Og at de er ansvarlige for sine egne økonomiske disposisjoner, skriver Høyre i pressemeldingen.

- Jeg er glad for at Riksrevisjonen er enig med meg i mine vurderinger på dette punktet. Brevet var ingen unnskyldning for spekulasjoner med skattebetalernes penger. Kommunene gikk langt utover de handlinger brevet skisserer som mulige og man tok risiko som det har blitt fastslått er klare brudd på andre deler av kommuneloven, skriver Solberg som også peker på at Riksrevisjonen refser departementets håndtering etter hun gikk av.

- Riksrevisjonens kritikk av oppfølgingen etter regjeringsskiftet har jeg nå ingen kommentarer til da det sorterer under henholdsvis Åslaug Haga og Magnhild Meltveit Kleppa og de bør i første rekke kommentere dette, skriver Solberg.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken