Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er enige om to ting

- En ny regjering vil ha som visjon at vi skal ha et samfunn der alle kan delta, sier Erna Solberg.

- Som dere vet så forhandler vi nå både om de helt store sakene, og de litt mindre sakene, sa Høyre-leder Erna Solberg på en pressekonferanse på Sundvolden hotell onsdag ettermiddag.

- Og hovedregelen som fortsatt ligger til grunn, er at ingenting er klart før alt er klart, gjentok hun.

Solberg sa at de vil løfte fram en av sakene de har diskutert onsdag.

- En ny regjering vil ha som visjon at vi skal ha et samfunn der alle kan delta, sa Solberg.

Hun viste til at alle må kunne ta del i utdanning og arbeid, samt leve sine liv selvstendig og klare seg best mulig selv.

- Personlig assistanse
Frp-leder Siv Jensen kunne oppplyse at de er blitt enige om å rettighetsfeste en ordning med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for funksjonshemmede.

Det innebærer at brukeren selv skal være arbeidsleder for sine personlige assistenter og avgjøre hva vedkommende trenger hjelp til og når den skal gis.

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) varslet i mars at den rødgrønne regjeringen går inn for en rettighetsfesting, og et slikt forslag ble sendt ut på høring. Høringsfristen utløp 1. august og det kom inn en mengde uttalelser, men saken er fortsatt til behandling i regjeringsapparatet, ifølge NTB.

- Vi har de siste årene vært i tett dialog med organisasjoner for funksjonshemmede, og de mener de faller mellom to stoler. Derfor er vi veldig glad for at vi er blitt enige om to tiltak, sa Jensen på pressekonferansen.

Det andre tiltaket de er enige om, er at de skal opprettholde særfradraget for store sykdomsutgifter på 2013-nivå.

- Det vil være viktig for veldig mange, sa Frp-lederen.

Den rødgrønne regjeringen har gått inn for en gradvis reduksjon av dette skattefradraget.

- Et luksusproblem
Jensen ble også spurt om Frp har nok kandidater til å bekle statsrådpostene.

- Jeg kan forsikre at det har også vi. Jeg opplever at Frp har et luksusproblem når det gjelder disse spørsmålene, men politikken må på plass før dette skal diskuteres, sa hun.

Solberg ble spurt om når regjeringsforhandlingene blir fullført, og sa at hun er usikker på om det vil skje denne uken.

- Men vi vil alltid måtte komme tilbake til noen områder og forbedre dokumentene. Det er ikke alt det vi jobber med i sene nattetimer som ville bestått norskprøvene i skolen, sa Høyre-lederen til lett humring fra de fremmøtte.

Selv om hun håper å komme gjennom «hoveddelen av sakskomplekset» denne uken, sa hun at det kan være noen store saker som står igjen, i tillegg til finpussen.

- Det er vanskelig å si hva som vil stå igjen før vi støter på de største problemene. Noen saker henger fordi vi ikke er ferdige ennå, og det kommer til å komme flere slike saker, sa Solberg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken