(SIDE2): På 1800-tallet reiste rundt 800.000 nordmenn til Amerika for å søke lykken. Dette har ført til at det finnes mange norskættede amerikanere rundt omkring i USA.

I TV 3-programmet «Onkel Amerika» drar Esben «Dansken» Selvig og Thomas «Fingern» Gullestad over til statene for å oppsøke norskættede amerikanere som er i slekt med en norsk kjendis. Først ute til å få en overraskelse er den 39 år gamle Elisabeth Hoigaard Johnsen fra Minnesota, som skal være i slekt med utenriksminister Johnas Gahr Støre.

Liker å gå på ski
De oppsøker den blonde amerikaneren på en tilstelning som finner sted like før Minnesota Vikings, Minnesotas største fotballag, skal spille kamp. Famlien til Hoigaard Johnsen var med å grunnla fotballaget som i dag har opparbeidet seg en gedigen fanskare.

Hoigaard Johnsen, som driver med smykkdesign, ser noe forundret ut da Dansken og Fingern drar fram en stor pappfigur av den norske utenriksministeren. Hun blir derimot enda mer forundret over at hun er i slekt med politikeren.

- Er du sikker på at vi deler blodsbånd. Fordi om han er så smart så kan han ikke være i slekt med meg, mener Hoigaard Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Født 100 år etter utvandring
Ifølge TV-programmet var det Gahr Støres olderfars oldebarn, Conrad Høigaard, som flyttet til USA. 100 år senere skal Elisabeth ha kommet til verden, og det at hun liker å gå på ski er kanskje en pekepinn på at hun har norsk blod i seg.

Dansken og Fingern gjorde seg bemerket i fjor med programmet «Dansken & Fingern» som gikk på nisjekanalen Viasat 4. I år har duoen fått lov å boltre seg i et program som sendes på TV 3.

«Onkel Amerika» har premiere tirsdag 28. februar kl. 20:30 og i hver episode får vi se duoen fremføre en liten trall akkompagnert med en musikkvideo laget spesielt for anledningen.

HER SER DU DEN FØRSTE MUSIKKVIDEOEN FRA DE TO:

HTML EMBED