Verden går snart under. Til tross for at NASA har avvist jordens undergang, er det likevel en del som ser mørkt på datoen 21. desember 2012.

Andre mener selvsagt at apokalypsen er sludder og pølsevev.

Entreprenøren Jack Dowd fra Fairfield i Iowa, USA, øynet på sin side en mulighet til å tjene noen kroner.

Han opprettet nettsiden Escapeearth2012.com og selger fluktpakker til personer som kan tenke seg å forlate jorden dersom harmageddon skulle inntreffe midt i julestria.

Nettsiden tilbyr to forskjellige pakker til arken USS Ark 2012 Escape Ship.

Spesialpakker

For 25 dollar, eller cirka 140 kroner, får du en enveisbillett på første klasse for én person. Dette inkluderer en sovebås samt et intergalaktisk pass for problemfri ferdsel gjennom romtollen og eventuelle ormhullkontroller.

Dersom du er villig til å punge ut 50 dollar, eller drøye 280 kroner, får du superluminal-pakken, som i tillegg sørger for en luksusbås med flatskjerm-TV, minibar og stjerneklar utsikt, guidebok til 2012 samt VIP-tilgang til offiserssalongen, 360 graders panoramarom og vektløsrommet.

Rundt 100 personer har kjøpt

Det er vanskelig å forestille seg at noen skulle finne på å kjøpe disse pakkene, som helt innlysende bare er tull. Men ifølge AOL News er det faktisk noen som reserverer plass.

- Jeg hadde ikke forventet at noen faktisk skulle kjøpe en fluktpakke. jeg så i utgangspunktet på dette mer som underholdning enn et salgsprodukt, sier Jack Dowd til nettsiden.

Grunderen regner med at han har solgt mellom 50 og 100 pakker. Inspirasjonen til filmen kommer fra dommedagsfilmen «2012».

- Jeg håpet at nettsiden skulle være litt underholdene, og at noen kanskje kjøpte en pakke i tullegave siden du faktisk får sendt reisepakken i posten, forteller Dowd.

Han understreker samtidig at nettsiden ikke må tas seriøst.

Mannen bak nettsiden Offgridsurvival.com, Robert Richardson, synes ikke Dowds side er like festlig. Off Grid Survival er en nettsiden som tar katastrofelignende situasjoner litt mer på alvor, og han frykter at folk som faktisk tror på dommedag kan finne på å kjøpe pakkene på Escape Earth-nettsiden.

- Jeg synes nettsiden tar fokuset bort fra det faktum at folk burde forberede seg hva som enn kommer, sier Richardson til AOL.

Hva skjer i 2012?

At verden går under 21. desember 2012 er egentlig bare den siste av flere populære dommedagsprofetier.

Ideen stammer fra «Langtidskalenderen», om er en av flere kalendere Maya-folket forholdt seg til, og som, etter å ha vært gjeldende i 5125 år, ender 21. (eller 23.) desember 2012.

Denne apokalyptiske teorien ble først foreslått i boken «The Maya» av Michael D. Coe i 1966.

Noen mener 2012 er begynnelsen på en ny tid med store globale forandringer, andre mener aliens dukker opp, andre igjen mener at det markerer et steg opp på evolusjonsstigen for menneskeheten, og noen mener det er slutten på alt.

Akademiske forskere på området har på vitenskapelig og historisk grunnlag ikke støttet en eneste av disse teoriene, og heller ingenting med kalenderen tyder på at det ligger noe apokalyptisk budskap i året 2012.

Men, hvem vet?