Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er helt skjelven!

Espen Eckbo og «Steinjo» feiret billetter til MJs minnemarkering på forsiden av LA Times.

(SIDE2): – Norske fans roper og vifter med billettene til minnemarkeringen for Michael Jackson, med gullbåndene rundt håndleddene, som de vant på internettlotteriet.

Slik ordlegger LA Times seg om bildet av det som kun kan beskrives som to svært lykkelige herremenn. Og de to er ingen ringere enn komikerne Espen Eckbo og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen.

Siste fra Side2 akkurat nå? Sjekk forsiden her!

– Jeg har fått billett og er utrolig glad for det! sier Grieg Halvorsen til Side2.

Og ettersom 1,6 millioner mennesker har registrert seg i forsøket på å være blant de heldige som får to av de 17.500, er det ikke rart han slipper jubelen løs.

– Her er vi glade og takknemlige. Min eneste bekymring er at faren til Steinjo (på 99 år) trodde jeg var Henki Kolstad på bildet i LA Times, sier Eckbo på sms til Side2.

Få nordmenn
Det betyr også at de er blant svært få nordmennene som har fått billett. Side2 kjenner kun til en annen nordmann som har fått to billetter, men han var ikke på Dodgers Stadium mandag.

Det må man, for å få de to billettene og det spesielle adgangsbåndet i gull, som gir tillatelse til å gå inn på Staples Center.

De gjorde altså herrene Eckbo og Halvorsen.

– Det var et helt sinnssykt opplegg med politisperringer, sier Halvorsen til Side2, og forteller at han og Eckbo sto på Dodger Stadium sammen med alle de andre billetthåpefulle.

– Ville betale mye
– Det er fantastisk. Jeg er helt skjelven, jeg. Dette er veldig stort å få være med på. Det er mange artister som kommer i morgen. Nei, det har ikke helt gått opp for meg ennå, sier en tydelig preget Steinjo, som også har skrevet tidenes første norske biografi om popkongen. Den gikk i trykket nøyaktig samme dag som Jackson døde.

Han forteller videre at han og Eckbo snakket senest i går om hvor mye de ville betale for å få tak i billett til markeringen.

– Vi var villige til å gå ganske langt, men vi regnet jo med at det vanskelig skulle la seg gjøres. Men så ordnet det seg, sier en glad Grieg Halvorsen, som forteller at han har vært fan av Jackson siden 10-årsalderen.

Tidlig ute
– Jeg har et spesielt forhold til «Bad», siden det var den som kom da jeg var 11–12 år. Men det er mer utdatert enn «Thriller» og «Off the Wall», som jeg synes er de beste.

Hva de to skal gjøre i kveld, er han ennå ikke sikker på.

– Jeg vet ikke om det blir feiring eller å legge seg tidlig. Men vi skal være der (Staples Center, red.anm.) tidlig i morgen.

Tusenvis billettløse
Markeringen starter klokken ti lokal tid tirsdag og finner altså sted i Staple Center, som er en av verdens største flerbrukssentre.

Det er ventet at flere tusen uten billett vil forsøke å ta seg fram til stedet. Politiet har advart om at dersom man ikke har billett, trenger man ikke forsøke på å komme i nærheten av senteret.

– Dere kommer til å bli stående på gata i stekende hete sammen med mange andre, men ikke innen synsvidde av Staples, sier Los Angeles' assisterende politimester Jim McDonnnel.

Seremonien skal TV-overføres av flere selskap.

Vil kjøpe
Forsøkene på å kjøpe billetter har heller ikke uteblitt. Etter hvert som de heldige vinnerne begynte å annonsere på twitter og lignende kanaler at de hadde fått billetter, tok det ikke lang tid før ivrige kjøpere kom med bud på opp mot én million kroner på nettauksjoner som eBay.

Michael Jackson døde 25. juni, og gravlegges i morgen tirsdag.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken