Gå til sidens hovedinnhold

Runar ble ny!

Fikk hjelp av stylist Espen Hilton til å finne antrekk. Se tipsene.

(SIDE2): I samarbeid med H&M arrangerte Side2 Catwalk en konkurranse hvor det ble delt ut et gavekort på 2.500 kroner fra H&M, og styling av Espen Hilton.

Runar Lauritzen ble den heldige vinneren, og torsdag raidet Espen H&M i Bogstadveien i Oslo for å finne de mest perfekte antrekkene.

Ut av komfortsonen
Selv om Espen Hilton vet hva som er trendy og ikke, mener han at det aller viktigste er at de som får stylinghjelp kommer hjem med noe som passer til deres personlighet og stil.

- Det kan være vanskelig å finne klær som passer til din kropp, men det er noe av det viktigste når det kommer til å handle klær. Det er langt ifra alle trender som ser bra ut på alle. Men samtidig er det viktig å ha et åpent sinn, bruke hodet og være kreativ, og tørre å bevege seg ut av sin egen komfortsone, sier Espen til Side2.

Side2 Catwalk gir bort en designerveske! Delta i konkurransen her.

Espen har jobbet med mote og media i snart 13 år, og har sin egen moteblogg. Han har castet og vært castingsjef til noen av de største tv programmene i Norge og utlandet. Tidligere har han jobbet som stylist, personlig shopper, designerkonsulent.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Lauritzen har til vanlig en stil som han beskriver slik:

- Privat blir det mye slitte jeans, og på jobb blir det mye dress. Eventuelt så bruker jeg en dressjakke sammen med jeans, uten slips. Jeg har litt den 100 prosent «selgerstilen». Jeg er egentlig ikke redd for å prøve nye ting. Men jeg burde kanskje bli flinkere til å ta det siste skrittet, og faktisk gå inn i butikken, se hva som er der, og kjøpe noe jeg ikke har fra før. Jeg vil ikke si at jeg har en dårlig stil fra før av, men jeg er kanskje litt for safe. Jeg tar lite sjanser, sier han.

- Feil
Runar hadde faktisk aldri før kjøpt noe fra H&M. Han fortalte at han er mer en sånn type som går mest i merkeklær, som blant annet Ralph Lauren, Armani, Hugo Boss og Sand.

Hilton mener dette er en feil mange gjør.

- Merkeklær i seg selv gjør deg ikke moteriktig. Hvis du er sikker på deg selv, så går du ikke bare i merkeklær. Du trenger ikke kjøpe en ny dyr dress hver gang du skal på julebord, Herregud, det er julebord, ikke «the Oscar`s». Det som er lurt er å velge noe dyrt og noe billig, for så å mikse det, sier han.

Etter stylingen fikk Lauritzen med seg hele tre antrekk hjem, og la til bare 800 kroner selv.

(Klikk på bildet for å se stort.)

Antrekk 1: Julebord

- Den grå dressen er genial! Det finnes utrolig mange måter å sette sammen et antrekk, med denne dressen som base. Dette antrekket kan fint brukes på julebord, men du dresse den med et skjerf og t-skjorte - og kanskje jeans istedenfor dressbuksen, eller du kan rocke den opp med boots, sier Hilton.

Hilton mener at sløyfer «gjør alt» for et antrekk. Den kan du bruke til alle anledninger, enten julebord, 17. mai, og også til en mer avslappet stil.

- Det er litt Steve Urkel møter 2011, sier han.

Og det er det mye sant i. En trendy mann i dag kan faktisk minne litt om Steve Urkels stil fra 90-tallets hitprogram. Spesielt når det gjelder rutete oppkneppede skjorter, bukseseler, sløyfer og store briller.

- Noe annet som er viktig for dette antrekket er den lilla skjorta. Men må tørre å bruke farger! Lilla er jo jul, og det er en farge som kler alle. Lilla er en sånn farge som «smeller».

Antrekk 2: Hverdagsklær

- Dette er et antrekk som passer perfekt når man skal ut på tur, kanskje sammen med kjæresten. Det er et antrekk man kan kose seg i. Når man tenker på hvilken stil man vil ha, kan man også tenke på en spesiell stemning, sier Hilton.

Buksene kan se litt kjedelige ut når man ser de på hengeren, men når de kommer på blir det noe helt annet.

- De er så saggete, og sitter så langt nede, at det blir både kult og behagelig. Man kan gjerne stramme inn disse buksene nede og bruke de sammen med boots. Og jeansskjorten slår aldri feil!

Det store sorte skjerfet er prikken over i-en, og sneakers gjør seg best til denne stilen.

Side2 Catwalk gir bort en designerveske! Delta i konkurransen her.

Antrekk 3: Pent, men avslappet

- Skoene som Runar har på seg her, er et av årets must have. Det er de Italienske derby skoene som er litt britisk inspirerte, litt sånn gammeldagse kjøpmannsko. I Stockholm hvor jeg bor for øyeblikket, er disse yber populære,men også på catwalken er disse skoen godt vist frem til neste års motebilde, og da gjerne i en boots-versjon. I Sverige våger de kanskje litt mer enn her, og der bruker de rutete eller tykke ull sokker som de har stappet buksene ned i. Sokkene skal altså vises.

Espen er opptatt av å bryte opp antrekket med forskjellige farger.

- De lilla bukseselene sammen med denne skjorta, gjør at antrekket får et helt annet uttrykk, fordi bukseselene bryter så mye. Bukseselene kan man også bruke sammen med en helt enkel hvit t-skjorte.

Lauritzen lurte litt på hvilken anledning han skulle bruke antrekket til, og om det ikke ble litt «overkill».

- Overkill? Nei, absolutt ikke. Dette antrekket kan du gå med på en lørdag i Karl Johan. Du vil skille deg ut, og folk vil se på deg. Men jeg sier bare: kjør på!

Dette er Espens klestips til menn denne vinteren:

- Boots.

- Store skjerf, helst en hals.

- Sort denim.

- Rutet skjorte.

- Jakker mer fôr som synes på kragen.

- Skinnjakker.

- Store strikkegensere. Gjerne inspirert av den klassiske Mariusgenseren.

- Lag på lag med denim.

- Sløyfer og bukseseler

- Ikke gjør som alle andre, finn din egen stil. Du kan gjerne bli inspirert, men ikke kopiere. Det er viktig at du selv føler deg komfortabel i antrekket. Klær skal være gøy!

Se flere bilder, og ikke minst antrekk, her:

4750

Kommentarer til denne saken