Gå til sidens hovedinnhold

- Et fantastisk menneske

- Robert Burås vil bli dypt savnet, sier god venn av Madrugada-gitaristen.

(SIDE2): Avdøde Burås’ band My Midnight Creeps var en av hovedattraksjonene til Slottfjellfestivalen i Tønsberg senere i sommer.

De planene er knust etter at bandets vokalist og gitarist Robert Burås (31) ble funnet død i sin leilighet i Oslo torsdag kveld.

LES SAKEN:Madrugada-gitarist død

- Fantastisk og godt menneske
Pressekontakt for Slottsfjellfestivalen Behnam Farazollahi kjente Robert godt, og er også broren til trommisen i My Midnight Creeps. Han er knust over dødsfallet.

- Jeg kjente Robert veldig godt, så dette er helt uvirkelig. Han var et fantastisk og godt menneske. Latterspredende og hundre prosent fokusert på musikken. Han var Norges beste gitarist, sier Behnam gråtkvalt til Side2.

Vil bli dypt savnet
Tankene hans går hovedsaklig til de pårørende.

- Jeg tenker først og fremst på hvor utrolig trist det er for familien og vennene, og det er jo hele musikk-Norge. Han var en vital person som kunne så mye. Han vil bli dypt savnet, sier Behnam.

LES SIDE2S NETTREFF MED BURÅS:- Jeg er født kul

Gledet seg til å spille
Madrugada ble dannet i Stokmarknes i 1995, og slo for alvor gjennom i 2004. Fra 2005 jobbet Burås hovedsakelig med sitt eget bandprosjektet My Midnight Creeps hvor han var både vokalist og gitarist.

Madrugada har spilt på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg mange ganger. 21. juli skulle Robert ha stått på scenen med My Midnight Creeps.

- Konserten blir naturligvis kansellert. Det er en veldig spesiell situasjon, siden min bror er trommis i bandet. De har gledet seg veldig til å spille på Slottsfjellfestivalen. Dette er det verste som kan skje, sier han til Side2.

En av de beste
Behnam Farazollahi sier at festivalen jobber med å finne et band som kan erstatte My Midnight Creeps.

- Når Madrugada har spilt har det vært noen av de konsertopplevelsene vi har hatt på festivalen noensinne. Bandet har vært en av de største attraksjonene. Nå blir konsertene i solnedgang forsterket som et godt minne.

Skulle spilt fredag
My Midnight Creeps skulle også ha spilt på Stavernfestivalen fredag kveld. Ifølge Roger Albin, markedssjef i Stavernfestivalen, blir kveldens konsert avslyst.

- Dette er jo en stor tragedie, sier han til Side2.

- Generøs og varm
Madrugadas bandmedlemmer er også i dyp sorg etter dødsfallet.

- Alle som kjente og jobbet sammen med Robert vil huske han som et generøst og varmt menneske som levet og åndet for musikken. Vi er mange som er glade i Robert og som i dag har det fryktelig tungt. Robert vil alltid være en del av oss, og han vil alltid være savnet, sier Frode Jacobsen og Sivert Høyem fra Madrugada, sammen med Per Eirik Johansen fra EMI og Arne Svare fra Stageway i en pressemelding.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka