Gå til sidens hovedinnhold

Et inferno av rock og lys

Nine Inch Nails leverte et like spektakulært overdrevet show som blodfansen forventet.

(Middelalderparken/SIDE2):

Nine Inch Nails
Øyafestivalen
Engascenen

En heltent Trent Reznor startet den spektakulære sistekonserten på Øyas storscene onsdag kveld med låta «This is the beginning of the end» fra sistealbumet «Year Zero». Et halvslapt Øyapublikum kom fort i stemning og begynte etter vokalistens publikumsfrieri allerede å klappe med på tredjelåta.

Industrirockerne fra Cleveland ga publikum akkurat det de kom for å se og enda litt til med både lysshow og gitarakrobatikk i verdensklassen. I et inferno av sterke, skrikende farger og flammer tok det helt fullstendig av da skjermen ble satt foran bandet og Reznor stilte sak bak computeren.

Vokalist Trent Reznor er den eneste som er igjen fra originalbesetningen fra 1989, men han ER jo uansett hele bandet, med ansvar for både tekst, vokal og mixing og produsering. I sine svarte trange skinnbukser hadde han på ingen måte problemer med å trollbinde den enorme folkemengden som hadde samlet seg for å danse, hoppe, rocke, skrike og synge med av full hals til sine store helter.

Flere av låtene var hentet fra den komersielle suksessplata «The Fragile» fra 1999 og til slutt kom selvsagt låta alle ventet på. «Hurt». Den ble skrevet av Reznor i 1994 og covret av Johnny Cash i 2002, og var hans siste hit før han døde.

Eklektiske gitarsoloer og nesten parodisk gitar-crashing og gjøgling er så over kanten harry at det blir moro. Selv om man ikke er fan.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud