Gå til sidens hovedinnhold

Kaffe med god samvittighet

Tar du deg en latte på årets Hove-festival, hjelper du kaffebøndene i Etiopia.

(YEYE): I år vil all kaffen på Hovefestivalen bestå utelukkende av Fairtrade-kaffe.

Rettferdig for bøndene
All kaffen som serveres på årets festival er dyrket av Oromia, et Fairtrade-godkjent samvirkelag i Etiopia. Som festivalgåer og kaffedrikker er du med på å gi kaffebøndene ordentlig betaling, bedre arbeidsvilkår og muligheten til å kontrollere sitt eget liv. Ledelsen for Hovefestivalen har nemlig bestemt at i år skal all kaffen som serveres være Fairtrade-merket.

Dagens kaffekopp - og gode gjerning
En kopp god, oppkvikkende kaffe kan være det som gir deg energi til å komme deg ut av teltet og orke enda en dag med musikk og moro. Det føles nok ekstra godt å vite at samtidig som du får energi fra kaffen, har de som har jobbet for den fått en litt mer rettferdig tilstedeværelse.

Tøff festival
- Hovefestivalen er tøffe som tar dette standpunktet. De viser stort samfunnsansvar når de gir festivaldeltakerne muligheten til å bidra til at bønder i Afrika blir mer selvstendige og får mulighet til å investere i familien og fremtiden, sier fungerende daglig leder i Fairtrade Max Havelaar i Norge, Erik Hager i en pressemelding.

Det er kaffebaren Kaffefuglen i Oslo som serverer festivalpublikumet den etiopiske kaffen, som er berømt for sin fruktige sjokoladesmak. Kaffen er handlet og brent av kaffehuset Den Gylne Bønne. Deltakerne på Hovefestivalen kommer til å møte Fairtrade også utenfor kaffebodene.

- Vi gleder oss til å snakke med festivaldeltakerne om merkeordningen Fairtrade og muligheten den gir dem til å vise internasjonal solidaritet når de handler. Vi kommer også til å introdusere dem for noen av de mange Fairtrade-merkede produktene som fås kjøpt i norske butikker, avslutter Hager.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Kommentarer til denne saken