Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser hastverk

Den amerikanske kongressens sokkelforhandlinger viser liten fremdrift.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er rapportene fra amerikanske medier rundt arbeidet for å hamre ut et kompromiss for å åpne større deler av amerikansk kontinentalsokkel for olje- og gassleting. Forhandlingene pågår mellom Senatet og Representanenes Hus og tiden er knapp frem til Kongressen avslutter sesjonen i slutten av nest uke.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi forsøker å få samlet folk, det er har mange samtaler, men jeg tror ikke det har vært det hastverket som behøves, sa majoritetsleder John Boehner i Representantenes Hus til nyhetsbyrået Platts tirsdag kveld.

Boehner peker i retning av Senatet i forhold til hvor mer vilje må komme på banen for å komme i havn.

- Jeg ser ingen fremdrift, slår senator Pete Domenici fast. Han leder Senatets energi og ressurskomité, og er dermed sjefsforhandler på vegne av Senatet i kompromissamtalene med Huset.

Senator Trent Lott som representerer Mississippi mener muligheten for at et forslag blir vedtatt for utløpet av kongressesjonen, er 50/50.

Problemet er den store avstanden mellom de to kamrenes forslag. Senatet vedtok sen i sommer kun en begrenset åpning i den østlige delen av Mexicogolfen, mens Huset vil åpnet for leteboring over sokkelen inntil 100 miles fra land. Det er også viktige punkter i forhold til fordeling av royaltyinntekter som det skal forhandles om.

Politiske analytikere nyhetsbyrået Dow Jones Newswires har snakket med denne uken tror heller ikke på noe gjennombrudd i forhandlingene denne uken. Det er også de som mener at lederne i Senatet har blitt enige om å utsette alt til etter kongressvalget som går av stabelen 7. november.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken