Gå til sidens hovedinnhold

EU vil presse frem energiåpning

Forbrukere og industri straffes på grunn av manglende konkurranse i energimarkedene i EU, mener EU-kommisjonen. Men Norge får godkjent av ESA.

EU-kommisjonen og EFTAs overvåkingsorgan ESA la fram hver sin såkalte sektorundersøkelse av energimarkedene i henholdsvis EU-landene og EFTA-landene Norge, Island og Lichtenstein torsdag.– Sammenlignet med situasjonen i mange EU-land synes konkurransen å fungere relativt bra i engrosmarkedet for elektrisitet i Norge, skriver ESA i en pressemelding.


EU-kommisjonen er derimot langt mer kritisk til situasjonen i EU-landene.Konkurransekommissær Neelie Kroes varsler nå at EU-kommisjonen i løpet av de nærmeste ukene og månedene vil innlede gransking av aktører som hindrer fri konkurranse på energimarkedene.– Vi vil handle med besluttsomhet for å rette opp de alvorlige feilene påpekt i energimarkedene. Det gjør vi for å forsvare de europeiske forbrukernes og industriens interesser og for å hjelpe Europa til å bli mer konkurransedyktig, uttalte konkurransekommissær Kroes.(©NTB)
Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden