Et resultatløst møte i mellom finansministerene i EU-landene i Brussel tirsdag, ga ingen resultater.

Tysklands Angela Merkel mener at de private eiere av greske statspapirer også må bære noe av kostnadene ved en ny pakke som skal sikre at Hellas unngår å misligholde gjelden. Så langt er det statene som har tatt kostnadene, men Merkel og hennes regjering mener nå at nok er nok.

Frankrike og Den europeiske sentralbanken mener på sin side at Tysklands strategi er farlig. Hvis de private tas med i en ny gjeldspakke, så vil dette oppfattes som et mislighold av lånet. Dette kan føre til stor usikkerhet i finansmarkedene.

- Det er lagt opp til et toppmøte i EU 20. juni, og finansministrene skal møtes dagen før for på nytt å finne en løsning. 17. juni møtes den tyske forbundskansleren Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy i Berlin og redningspakken for Hellas vil nok da stå på dagsordenen, skriver DnB i sin gjennomgang onsdag.

Euroen faller
Som følge av usikkerheten rundt den greske gjeldspakken, falt euroen og greske rente steg. Den greske 10-årsrenten steg til et rentenivå på hele 17,46 prosent tirsdag. Dette er ny rekord i EU-landene.

Euroen var nede på 7,80 kroner i morgentimene onsdag, og falt dermed fra 7,87 kroner dagen før.

Sjekk utviklingen i eurokursen her.