Gå til sidens hovedinnhold

- Europas klimapolitikk kvasi-hysterisk

Europeeres holdning til global oppvarming er kvasi-hysterisk, mener en amerikansk topp i bilgiganten DaimlerChrysler.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

DaimlerChryslers sjeføkonom, Van Jolissaint, kom med kraftige uttalelser under en frokost der sjeføkonomene for de tre store amerikanske bilprodusentene la frem utsiktene for neste år, ifølge bbc.co.uk.

NA24 - din næringslivsavis

De fleste av tilhørerne, som i hovedsak var leverandører til selskapene, så ut til å være enige i uttalelsen. Verken General Motors' Mustafa Mohatarem eller Fords Ellen Hughes-Cromwick, som var sjeføkonomene fra de to andre selskapene, skal ha reagert på uttalelsen, som kom under en stor bilmesse i Detroit i USA.

Sjokkert
Jolissaint, som som har bakgrunn fra den amerikanske delen av DaimlerChrysler-konsernet, sa at etter at han hadde begynt å jobbe ved selskapets hovedkvarter i Stuttgart var han sjokkert over absurditeten i de europeiske holdningene til global oppvarming.

Han sammenlignet den europeiske holdningen med hovedpersonen i den amerikanske barnefortellingen Chicken Little, som får en nøtt i hodet og løper rundt og sier at himmelen faller ned.

Jolissaint sa at i et økonomisk perspektiv vil det være mer rasjonelt å bruke masse penger på dagens andre store problemer, og bare foreta små og begrensede endringer i politiske hensyn til global oppvarming, som forsiktige økninger i bensin- eller karbonavgiftene, ifølge bbc.co.uk.

Han gikk spesielt hardt til verks mot Stern-rapporten, som nylig ble publisert av britiske myndigheter, og han var overasket over hvor mange på Stuttgartkontoret som trodde på dette kvasi-hysteriet.

Betenkelig rapport
Rapporten oppfordrer myndighetene til umiddelbart å gjøre endringer nå for å takle klimaforandringene, ettersom det da vil være mye billigere enn å få en gedigen regning senere.

Jolissaint sa blant annet at rapporten var basert på betenkelig økonomi.

Uttalelsene fra amerikanske Jolissaint illustrerer store meningsforskjeller om global oppvarming mellom de ledende miljøer i USA og Europa.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka