Gå til sidens hovedinnhold

- Han har tapt uforsvarlig mye penger

Nå er Madcon klare for å erobre pokerverden.

Denne uken starter tiende sesong av European Poker Tour.

Første stopp på turnéen var Barcelona, mens denne gangen er det London som står for tur.

Midt oppi pokersirkuset finner du Madcon-gutta Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam.

Rapduoen er i den engelske hovedstaden for å delta i turneringens Main Event, og forteller til Side3 at det er så som så med pokerkunnskapene.

- Jeg har spilt litt med venner og alltid trodd at jeg var veldig god. Men etter å ha spilt mot mer profesjonelle pokerspillere er det jo klart at jeg er skikkelig ræva, forteller Yosef lattermildt på telefon fra London.

Madcon har fått noen få opplæringstimer med den norske pokerproffen Johnny Lodden, men Tshawe innrømmer at det ikke på langt nær har vært nok av timene så langt.

- Jeg føler meg klar, men jeg kan jo nesten ingenting. Det grunnleggende sitter, men ellers blir det en utfordring.

- Så du har ikke utviklet noen gode pokertriks?

- Jo, en hel haug, men jeg kan jo ikke dele dem her, humrer Tshawe.

- Hvem er best av Tshawe og Yosef i poker?

- Det er nok Yosef. Det er han som er den virkelige gambleren av oss to, uten tvil. Han er jo i himmelen nå som han er i London på EPT. Han passer inn her som hånd i hanske.

- Så det er han som vil gå «all in» når det virkelig gjelder?

- Haha. Ja, det er det nok. Men han har aldri fortalt meg hvor mye han har tapt på casino. Jeg tror det er uforsvarlig mye penger. Da vi var i Las Vegas sist husker jeg en meget ubehagelig samtale han hadde med kona som involverte mye skriking. Jeg tror faktisk ikke at han fortalte henne heller hvor mye som har gått tapt. Han vil nok ta med seg den summen i graven, sier Tshawe, før han bryter ut i latter.

Kjemper om åtte millioner

I London ligger det cirka 5,7 millioner kroner i førstepremie (totalt over 22 millioner kroner), men Madcon må kjempe mot rundt 600 andre pokerspillere før de kan slå kloa i pengene.

Der Yosef kanskje har en mer realistisk målsetting om å gjøre det best mulig, er det en minimalt beskjeden Tshawe som forteller at han går for gull.

- Folk får passe seg, for jeg sikter høyt. Jeg går for finalebord, forteller han selvsikkert.

Dameduell

Men før gutta kan gjøre «rent» bord i hovedturneringen, var det duket for en uhøytidelig duell søndag ettermiddag.

Madcon var nemlig blitt utfordret av de to kvinnelige pokerproffene, Liv Boeree og Charlotte van Brabander, i en runde «Texas Hold 'Em».

Vinneren ville bli servert champagne, mens taperen måtte sette til livs den tradisjonrike engelske retten «Jellied eels».

Før duellen hadde ikke Yosef store forhåpninger.

- Jeg tipper at vi blir rundspilt. Jeg hilste på dem begge i går, litt sånn som boksere gjør før en kamp og la meg bare si at jeg følte meg som Danny DeVito før en kamp mot Mike Tyson. Det er nesten slik at jeg angrer på at jeg hilste på dem først. Hadde jeg bare hilst på dem og sett to pene damer hadde jeg nok tenkt at de ikke var så gode. Nå som jeg vet at de er fine og proffe, så er jeg bare blitt skremt.

Ikke sjokkerende er Tshawe litt mer selvsikker enn sin «partner in crime». Rapperen er overbevist om at der pokeregenskapen kommer til kort er det bare å skru på sjarmen.

- Nå har ikke jeg fått hilst på dem, så jeg får bare håpe at de begge har bart og hår under armene, slik at jeg får konsentrert meg om spillet.

- Jeg har sett bilde av dem. De har nok verken bart eller hår under armene.

- Faen. Jaja, jeg får bare skru på sjarmen da, fortalte Tshawe.

Dessverre for gutta viste det seg at både Boeree og Brabander var immune mot Tshawes sjarm.

Det ble ingen champagne, bare litt god gammeldags «jellied eels» ...

Følg EPT London direkte her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken