Gå til sidens hovedinnhold

Europeisk børsjubel

Oslo Børs kaster seg på den globale børsfesten.

De internasjonale børsene er igjen i festmodus. I USA og Asia har flere av de toneangivende børsene det siste døgnet satt rekorder, og oppturen fortsetter i Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Et rally i det europeiske aksjemarkedet sender Dow Jones Stoxx 600-indeksen til det høyeste nivået siden september 2000. Her i Oslo klatrer Oslo Børs 1,77 prosent til 496,39 poeng og hovedindeksen er med det nær 500 poeng igjen.

Oljeprisen viser igjen muskler i forkant av at den amerikanske oljelagerrapporten legges frem torsdag ettermiddag. Forventningene er at både råolje- og destillatlagrene vil vokse med rundt 700.000 fat, mens nivået på bensinlagrene er ventet å stige med 1,3 millioner fat. Hvis bensinlagrene er langt høyere enn det markedet forventer kan det bli duket for en markant fall.

I London koster et fat nordsjøolje med levering i juli 67,75 dollar. En dollar koster samtidig 6,04 kroner.

Sterkt fra Hydro
Resultatsesongen går for alvor mot slutten. Hydro var sist ut blant de virkelige storvekterne. I motsetning til Statoil klarte Hydro å innfri forventningene. Konsernsjef Eivind Reiten kunne presentere et resultat som overgikk det flere av analytikerne hadde ventet. Det var særlig «nye» Hydro som gjorde det sterkt.

Markedet sender aksjekursen opp 2,75 prosent til 214,75 kroner. Aksjonærene i Statoil opplever også at aksjene stiger. Statoil-aksjen blir løftet 1,69 prosent til 165,75 kroner.

DNO-støy
DNO er også i skuddet. En av de største eierne i DNO, Pendragon, har sendt ut en melding til markedet der de opplyser at de ble kontaktet av et konsortium som ville kjøpe DNO. Det ble gjennomført en gjennomgang av ekstern dokumentasjon og konsortiet opprettholdt interessen.

Det skal være snakk om en gruppe internasjonale strategiske og finansielle investorer som viste interesse for oljeselskapet. Det ene medlemmet av denne gruppen ville vente på spesifikke avklaringer før de ville bli med de andre på å legge frem et bud.

Pendragon opplyser at de nå har avsluttet samtalene med denne investorgruppen

DNO-aksjen stiger 5,14 prosent til 12,07 kroner.

Solenergiselskapet REC klatrer 3,26 prosent til 190 kroner og løfter Orkla 1,92 prosent til 106,25 kroner.

Fest hos Fredriksen
John Fredriksens selskaper gjør det strålende. Boreselskapet Seadrill stiger 4,29 prosent til 115,50 kroner, mens Frontline blir løftet hele 6,51 prosent til 278 kroner. Golden Ocean Group stiger 5,26 prosent til 16 kroner.

Bioteknologiselskapet NorDiag stiger 13,92 prosent til 9 kroner. Selskapet kan melde at de har undertegnet en distribusjonsavtale med Roche verdt 6,5 millioner kroner.

Europeisk børsjubel
Børsene i Europa blir løftet av den generelle optimismen i markedet, men det er verdt å merke seg at oppkjøpsbølgen bruser fortsatt.

Dow Jones Stoxx 600 var torsdag formiddag opp 0,7 prosent til 396,22 poeng, så langt denne måneden har indeksen steget 2,5 prosent. Det er tredje måned på rad den stiger. Til sammen har europeiske oppkjøp for 7,5 billioner kroner blir gjennomført hittil i år, mot 9,7 billioner kroner i hele 2006.

Selskapene resultater ligger også langt over forventningene. Rundt to tredjedeler av selskapene som inngår i den europeiske indeksen Stoxx-50 har levert tall som topper estimatene til tallknuserne. Dette viser en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News.

I Tyskland stiger DAX-indeksen 1,35 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London løftes 0,60 prosent. I Paris stiger 0,70 prosent og får følge av Milano-børsen som er opp 0,5 prosent.

I Sverige stiger OMX 30-indeksen 1,30 prosent, mens København-børsen løftes 1,1 prosent.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler