DÜSSELDORF(SIDE2): - Jeg ville drepe Sand, siden han lot den konvolutten være den siste, sa Sveriges ESC-håp Eric Saade om EBUs Jon Ola Sand, på pressekonferansen etter den andre delfinalen torsdag. Han innrømmer at nervene tok helt overhånd under avstemningen.

For som siste land av de ti som gikk videre torsdag, ble Sverige, Eric Saade og «Popular» lest opp - til øredøvende jubel og en del tunge utpust blant svensker til stede i salen.

- Lettet
Det betyr at svenskene ikke må gjennomleve sjokket som i fjor, da Anna Bergendahl og låta «This is My Life» røyk ut i delfinalen i Oslo. Også Danmark gikk videre til finalen i årets Eurovision Song Contest 2011, og er svært fornøyde med finaleplassen.

- Vi er lettet, det var svært spennende da de leste opp landene. Vi hadde ingen anelse om hvordan det ville gå, sa danskene etterpå og som skal opptre som tredje land i finalen.

Videre til finalen er også Estland, Romania, Moldova, Irland, Bosnia & Hercegovina, Østerrike, Ukraina og Slovenia.

Der skal de ti landene blant annet konkurrere mot Island og Finland, som gikk videre allerede tirsdag.

Dermed er Norden representert ved fire land - Norge og Stella røyk som kjent ut på tirsdag.

Britney neste
Irenes bidrag Jedward er blant årets favoritter, og de ble på pressekonferansen etter delfinalen spurt om hvordan føles det å ta over Europa?

- Vi er et skritt nærmere å møte Britney Spears! ropte den ene av tvillingene, som har fått velfortjent rykte på seg i løpet av ESC så langt, som skikkelige moroklumper.

På den annen side er ikke ESC-pressekonferansene sjelden veldig dype. Ukrainas Mika Newton fikk kun et spørsmål - om fjærene på drakten hennes er ekte. Svaret er ja.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hjerteinfarkt
Forut for delfinalen var det både svensker og andre ESC-tilhengere som fryktet at Saade skulle ryke ut - at låten ikke ville passe inn i ESC-sammenhengen. Saade har også hatt problemer under prøvene, men torsdag så alt ut til å sitte som det skulle.

- Åh, herregud. Det er Sverige som har gått videre. Dette var forferdelig. Gratulerer Sverige. Vi var nær hjerteattakk, men vi klarte det, sa SVTs kommentator Edward af Sillén da Sverige endelig ble lest opp.

På lørdag får vi se om den også kan klatre helt til topps - eller om Danmark med A Friend In London, Finland eller Island har låta som trengs for å sjarmere Europa.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Rekkefølgen i finalen er som følger (av landene som er videre og har trukket startnummer allerede - kveldens finalister trekker de siste plassene på pressekonferansen like etter delfinalen er over) .

1. Finland

2. Bosnia & Hercegovina,

3. Danmark

4. Litauen

5. Ungarn

6. Irland

7. Sverige

8. Estland

9. Hellas

10. Russland

11. Frankrike

12. Italia

13. Sveits

14. England

15. Moldova

16. Tyskland

17. Romania

18. Østerrike

19. Aserbajdsjan

20. Slovenia

21. Island

22. Spania

23. Ukraina

24. Serbia

25. Georgia