(SIDE2): - Jeg forbereder meg til finalen ved å se på TV-serien «Entourage» og lese en haug Donald Duck.

Det er Tim Schous, vokalist i Danmarks bidrag til Eurovision Song Contest, oppskriften for å roe nervene og gjøre seg klar for finalen.

Nordens sterke bidrag
For selv om Stella er ute, har svenskens Eric ikke drept EBU-sjef Jon Ola Sand og er fremdeles med. Englands Blue håper finaledeltakelsen resulterer i et karriereoppsving, mens de irriterende tvillingene fra Irland har nesten like gode odds som den franske favoritten og kan stikke av med seieren.

Finalen i årets Eurovison Song Contest avgjørs lørdag kveld, og den MGP-frelste delen av Europa avgjør hvilket av de 25 landene det blir som vinner den elskede/hatede konkurransen.

Følg finalen på Side2 fra klokken 21!

Selv om Norge er ute, er de fire andre nordiske landene med videre - og de tippes alle å komme blant topp ti (hos bookmakerne).

Først ut i kveld er Finalnd og Paradise Oskar. Danmark og A Friend In London følger nesten like etter, mens Sveriges Eric Saade har trukket startnummer sju. Islands kompishyllest i Sjonnis Friends er nummer 21, femt siste land ut på scenen i Düsseldorf.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Favoritter
Størst favoritt hos bookmakerne er altså en av de fem store (de som er direkte i finalen), Frankrike. Resten av topp fem utgjøres av Irland, Estland, England og Azerbajdsjan.

Frankrike har sendt et klassisk bidrag, mens de fire andre beveger seg alle innenfor poppens område. Sveriges kanskje største konkurrent på flere områder - stikkordene er ungpikehjerteknusende, energisk og vitalt - er de irske tvillingene i Jedwards.

Eric Saade selv mener selv han har et lite overtak:

- Startnummer sju føles bra. Irland er på like før meg og det gjør at vi avslutter den energiske delen. Jeg tror de også gjerne skulle sett at de var den siste på scenen av oss.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Under følger rekkefølgen kveldens finalister opptrer i:

1. Finland

2. Bosnia & Hercegovina

3. Danmark

4. Litauen

5. Ungarn

6. Irland

7. Sverige

8. Estland

9. Hellas

10. Russland

11. Frankrike

12. Italia

13. Sveits

14. England

15. Moldova

16. Tyskland

17. Romania

18. Østerrike

19. Aserbajdsjan

20. Slovenia

21. Island

22. Spania

23. Ukraina

24. Serbia

25. Georgia