(SIDE2): John Paul Henry Daniel Richard Grimes og Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes blir heldigvis det litt enklere Jedward når de står på scenen sammen. Torsdag kveld gjør de eneggede tvillingene nettopp det, som Irlands håp i årets Eurovision Song Contest.

Favorittstempel
Med låta «Lipstick» håper de å ta seg helt til topps i konkurransen - men først må de tidligere X Factor-deltakerne og snart albumaktuelle gutta komme seg videre fra torsdagens delfinale.

Og selv om de er umåtelig populære hjemme i Irland, og de er blant bidragene bookmakernes gir minst penger tilbake på, har det allerede vist seg at favorittstempel ikke nødvendigvis betyr at man er videre.

Vår egen Stella røk ut tirsdag, til tross for at mange anså hennes sjanser som svært gode, og det gjenstår å se om de relativt umusikalske guttene faller i smak.

De har derimot (muligens) en større fordel i at de er aller siste bidrag ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Treg start
Først ut torsdag kveld er derimot Bosnia & Hercegovinas Dino Merlin med låta «Love In Rewind». Selv om damene hans både korer og svinger på skjørtet så godt de kan, er dette neppe låta som setter verken hjerte eller dansegulv i brann - ei heller åpningen av delfinalen.

Heller ikke Østerrike er blitt nevnt av for mange som storfavoritt - Nadine Beiler har kanskje konkurransen glatteste og retteste lugg, noe som står i stil med en ellers godt fastspikret sceneopptreden. Hennes bidrag er den småpompøse balladen «The Secret Is Love».

Etter å ha fått naglene ut av beina til Nadine, var det Nederlands tur til å prøve seg på scenen foran Europa. Også de har gått for en rolig låt, med 3JS og låta «Never Alone» tøffet opp med gitar og i god ESC-tradisjon understreket med helhvit dress.

Ingen dårlig låt eller fremføring, men den faller kanskje litt mellom to stoler i dette selskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rybaks favoritt
Som fjerde land ut er Belgia, som representeres av Witloof Bay og låta «With Love Baby».

Denne låta, som også Alexander Rybaks favoritt, har vokal og vokalbruk i sentrum på en annen måte enn sine konkurrenter. Morsom og godt gjennomført av belgierne, som kan gå videre med denne - men om de i tilfelle vinner, er det nok mindre sjans for.

Samme oppskrift?
Som mange andre, har også Slovakia lagt seg på balladen - og som Irland har de sendt et tvillingpar. Med TWiiNS og «I'm Still Alive» satses det på flagrende hår og korte, trange kjoler. Hva som fremdeles er i live, er dog ikke godt å si - dette er steindød og fælt.

Mika Newton og Ukraina har kjørt nesten samme oppskrift - Samme kjolevalg - kort og trangt, med slep på skjørtet, og låtvalget befinner seg innenfor balladeverdenen - om enn dog litt mer stemmebruk her. Mye jubel i salen da siste tone slapp ut - ren og pen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vellykket for Eric
Moldova som neste land ut er første som har skrudd opp tempo og intensitet over hele linja. Zdob si Zdub har valgt morsmålet i fremføringen av «So Lucky»

Fargesprakende og folketonepreget, men gjort bedre i ESC-sammenheng før.

Med Moldova var kveldens ESC inne i en mer uptempo del - neste ut var svenskenes unge håp Eric Saade. Eurotekno med østpreg i låta «Popular» skal sørge for at svenskene ikke også i år ryker ut før finalen.

Svenskene har rapportert om mye problemer fra prøvene, blant annet at glassburet Saade stenges inne i, ikke har knust som planlagt. Det gjorde det under delfinalen, og det var en særdeles fornøyd Eric som slengkysset seg av scenen.

No ingles
Deretter mer testosteron - Kypros med Christos Mylordos og låta «San Angelos S'Agapisa». Den storslåtte pompøse sangen, der kvinnelig korist står for det folkloristiske innsaget mens mannfolka er svartsminkede og dramatiske.

Bulgarias Poli Genova er derimot hakket hvassere - både i stemmen og utseendet. Også hun styrer unna engelsken på låta «Na Inat» - som har noe Roxettesk over seg - OK poplåt, godt gjennomført.

Makedonia har sendt Vlatko Ilievski som gjør «Rusinka» - også den med raust innslag av folketoner og rytmer, toppet med Ilievskis aggressive stemme.

Langt fyrigere enn flere av de andre som også kjører folketone/balalaika-ruta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjensyn
Inn på scenen med ESC-stjerna Dana International. Hun har tidligere skapt oppstyr, som den første transseksuelle som har deltatt - og vunnet - ESC.

Denne gang er det ikke mange som har tro på at hun skal klatre til topps. Et gledelig gjensyn, men det er ingen «Diva» hun leverer med låta «Ding Dong ».

Større forhåpninger er det til Slovenias Maja Keuc som synger «No One» med sin særegne gospelispedde røst. Romania på sin side har gladlåta Change, frmført av Hotel FM - smil, jazz-hands, blåsere og knipsende fingre skaper stemning i salen, men det gjenstår å se om Europa har lyst på denne typiske GP-låta.

Deretter gikk det som er en av de store favorittene på scene. Estlands Getter Jaani klarer med sin «Rockefeller Street» å blande det yndige i stemmeleiet med et fengende refreng.

Publikum i salen lot seg i hvert fall rive med at den sjarmerende Getter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hviterusslands låt er derimot ikke like sprelsk. Også denne preget av folketoner, med et irriterende refreng. Igjen små klesplagg og store effekter i større grad på scenen, i mindre grad fantastisk låt.

Heia Danmark!
Latvia har med Musiqq og «Angel In Disguise» en søt liten låt, med elementer av både sang og rap. De ble etterfulgt av Danmarks A Friend In London, som gjør låta «New Tomorrow». Danskene har lenge gjort sine GP-ballader, og årets er langt fra den verste. Nesten like tvilsom sveis som de irske tvillingene, men for låtas del har det lite å si.

Vakkert og fengende refreng!

Sist ut på scenen i kveld er altså de to irske brødrene Jedwards og låta «Lipstick».

Tunge rytmer, som raskt fikk med seg trampeklappen hos publikum. En heseblesende, hoppende koreografi, og god hjelp i kordamene. I tillegg et refreng som ville fungert som bare det i andre musikkonkurransesammenhenger - det gjenstår å se om det er skapt for ESC.

Ingen tro
19 land kjemper om de ti plassene som gjenstår i finalen. Danmark og Sverige er selvsagt spesielt interessante for oss nordmenn, men svenskene selv har på forhånd liten tro på låta - dersom Expressen og Aftonbladets lesere er representative.

- Hvert år hyller svenskene sitt valg og hvert år flopper vi, også i år. Det svenske folket burde ikke få stemme, skriver en.

15 land er allerede klare for finalerunden - fem av dem har gått direkte dit. De Fem store er England, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania. Flere av dem er også blant favorittene til å vinne.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik er rekkefølgen under torsdagens delfinale:

01 - Bosnia & Hercegovina - Dino Merlin - Love In Rewind

02 Østerrike - Nadine Beiler - The Secret Is Love

03 Nederland - 3JS - Never Alone

04 Belgia - Witloof Bay - With Love Baby

05 Slovakia - TWiiNS - I'm Still Alive

06 Ukraina - Mika Newton - Angel

07 Moldova - Zdob ¿i Zdub - So Lucky

08 Sverige- Eric Saade - Popular

09 Kypros - Christos Mylordos - San Aggelos S’Agapisa

10 Bulgaria - Poli Genova - Na Inat

11 F.Y.R. Macedonia - Vlatko Ilievski - Rusinka

12 Israel - Dana International - Ding Dong

13 Slovenia - Maja Keuc - No One

14 Romania - Hotel FM - Change

15 Estland - Getter Jaani - Rockefeller Street

16 Hviterussland - Anastasiya Vinnikova - I Love Belarus

17 Latvia - Musiqq - Angel In Disguise

18 Danmark - A Friend In London - New Tomorrow

19 Irland - Jedward - Lipstick