(SIDE2): Flere flyplasser har de siste dagene vært stengt på grunn av askeskyen fra Island. Bare 17. mai var over 1000 flyavganger i Europa innstilt på grunn av røyken fra Eyjafjallajøkull.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden her!

Aske og streik
Også britene har vært rammet av askenedfall. Men også en storstreik i flyselskapet British Airways har gjort flyveien til Oslo usikker.

Derfor har den britiske delegasjonen bestemt seg for at de for første gang skal bruke et annet framkomstmiddel en fly for å rekke Eurovision Song Contest.

Lørdag denne uken har britene sine aller første sceneprøver, og for å nå fram i tide starter de onsdag med en 36 timer lang busstur til Norge via Danmark, skriver esctoday.com.

36 timer i buss
Reiseruten for den britiske delegasjonen blir dermed slik:

- Buss fra BBCs TV-senter i London til Harwich

- Kryssing av Nordsjøen på ferge til Esbjerg i Danmark

- Tre timers kjøring gjennom Danmark

- Ferge fra Hirtshals til Larvik i Norge

- Buss fra Larvik til Oslo

- Risikabelt å fly
Dermed må det britiske Eurovision-håpet Josh Dubovie forberede seg på en noe slitsom reisevei til Norge.

- Jeg har bestemt at å fly ville være for risikabelt. Josh har sin første sceneprøve i Oslo på lørdag, og vi har ikke råd til å miste den. Så vi setter av gårde en episk 36-timers reise med buss, ferge, buss, ferge og buss igjen. Det skal mer enn en vulkan til for å stoppe oss! sier leder Phil Parson for den britiske Eurovision-delegasjonen.

For de fleste andre delegasjonene har reisen til Oslo og Norge gått problemfritt. Senest mandag ankom flere delegasjoner, inkludert Sverige.

Storbritannia deltar i år med artisten Josh Dubovie og låten «That Sounds Good To Me».

HTML EMBED

Du kan se og høre låten her:

HTML EMBED
HTML EMBED
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());
HTML EMBED

Siste fra Side2: Sjekk forsiden her!