Gå til sidens hovedinnhold

Heier på alle andre

Det er ut å heie på eget land på Telenor Arena.

TELENOR ARENA (SIDE2): - What for are we living? What for are we crying? What for are we dying? Only Mr. God knows why.

Latvias bidrag ljomer over plassen foran Telenor Arena i 19-tiden, der en hel skokk med unger kledt i Latvias farger synger ”What for”. Plakater med sangerinnen Aisha holdes høyt mot himmelen og entusiasmen er upåklagelig.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Men det er ikke latviske skolebarn som har tatt turen, det er faktisk fjerde klasse på Snarøya skole i Bærum.

- Alle skolene i Bærum har fått utdelt hvert sitt land, og vi har fått Latvia, forklarer lærer Ranveig Øvretveit.

- Vi har fått besøk av den latviske delegasjonen og Aisha har sunget sangen sin sammen med ungene. Det har vært skikkelig stas, forteller hun.

Lederhosen
Det er tydelig at fjerdeklassingene har tatt oppgaven på alvor, for de kan sangen helt utenat, og det etter bare et par ukers øving.

Andre som også har valgt seg ut et annet land enn hjemlandet er tyskerne Bjorn Rothenpieler og Jan-Philipp Goslar. De har riktignok ikledt seg tradisjonelle lederhosen, men har et godt tak i det Slovakiske flagget.

- Tyskland er jo allerede i finalen, så vi heier på Slovakia i dag. De har den beste sangen i kveldens semifinale, hevder de to.

Les om og hør alle kveldens bidrag her - og gi dine terningkast!

Skal se alt
De har billetter til begge semifinalene, samt finalen, og har planlagt turen helt siden Alexander Rybak vant for litt over et år siden.

- Vi booket hotellet med én gang, men så glemte vi litt av hele greia, og plutselig var det jo ikke så lenge til vi skulle dra, så den siste tiden har vært litt hektisk, forteller Goslar.

Rothenpieler forteller at han har vært hektet på Eurovision siden 1998, og at han fikk vervet Goslar som fan for tre år siden.

- Jeg synes Tyskland har en bra sang i år. Vi kommer kanskje blant de ti øverste, men vi har ikke vinnersangen, tipper Rothenpieler.

MER GRAND PRIX FRA SIDE2.no:
Svenske Anna (18): - Jeg har mye følelser for Didrik
Sjekk stylingkatastrofen: Hun er 17 (!) år
Årets kjekkasduell: Her er Didrik-kopien
Australsk journalist: - Didrik, who?

Fan av Didrik
Han er derimot fan av Norges bidrag.

- Dere har en veldig god sang, og en perfekt sanger. Dessuten er det kult at han er skolekamerat av Rybak, sier han og avslører at han er helt oppdatert på MGP-sladderen.

- Faktisk fulgte jeg den norske finalen på nettet. Der var det mange gode bidrag, men Didrik var en av de beste, sier han.

Fra andre siden
Teash Richmond har virkelig kommet langveisfra for å få med seg hele Eurovisionssirkuset. Hun har nemlig tatt turen alene fra Australia for å se Didrik og de andre synge fra seg denne uka.

- Jeg elsker Eurovision! Jeg bestemte meg for å endelig skaffe meg billetter etter at Rybak vant i fjor. Jeg har alltid ønsket å komme til Skandinavia og nå kunne jeg slå to fluer i én smekk, ler hun.

Hun forteller at Eurovision alltid vises på TV i Australia, og at hun antar Australske programledere er på plass i Oslo for å presentere herligheten.

- Jeg har billetter til begge semifinalene og til finalen, og jeg tror Aserbajdsjan kommer til å gå av med seieren.

- Lett videre
Endelig finner vi noen ekte patrioter. Albion Krusniqi har like så godt tatt med seg hele familien på semifinale. Norsk-albaneren regner med at fedrelandet kommer seg lett videre etter kveldens semifinale, men tror det skal holde hardt for seier i finalen.

- Jeg tror vi ender på en sjette, sjuendeplass. Jeg liker å ha lave forventninger, ler han.

Han har for anledningen kledt seg i Albanias nasjonaldrakt.

- Jeg er født og oppvokst i Norge, og her pynter man seg i bunad hver gang det er stor fest, så jeg tenkte dette var en passende anledning til å gjøre det samme, sier Krusniqi.

Han og familien følger Eurovision hvert år.

- Det er en stor greie for oss. Spesielt med tanke på alt som har skjedd i Albania. Det å være en del av Europa er viktig, sier han.

Kommentarer til denne saken