DÜSSELDORF(SIDE2): Tirsdag ble MGP-Norge sjokkert da nyheten om Stella Mwangis sorti var et faktum. Med tårer i øynene fortalte 24-åringen selv at hun hadde gjort det hun kunne, og at hun selv følte seg som en vinner.

Dagen etter var det en langt mer opplagt Stella som møtte norsk presse på hotellet i Düsseldorf.

- Jeg har sovet kjempe lenge! Jeg er fremdeles fornøyd med hvordan vi gjorde det på scenen, men selvsagt er alle skuffet. Likevel, det er som sagt bare en konkurranse og det er nå det hele begynner, fortalte Stella, som med støtte i britenes ESC-håp, Blue, troppet opp på pressekonferanse dagen derpå.

- Sjokk
- Vi fikk sjokk da hun røk ut av konkurransen, vi kunne ikke tro det. Låta er en hit og hun burde gi den ut som singel i England, mente bandmedlem Duncan James, som sier han gjerne samarbeider med den norske artisten.

For nå er det det kommende oppfølgeralbumet som gjelder for Stella - MGP og ESC har gitt henne oppmerksomheten og «Haba Haba» suksess på hitlistene også i Tyskland - men herfra er det arbeidet med å opprettholde statusen som det viktige.

Favoritter
Men Stella er ikke helt ferdig med ESC ennå. Hun har blant annet ikke bestemt seg for når hun drar hjem til Norge, men hun skal bli lenge nok til å få med seg den andre delfinalen her i den tyske byen.

Hun har i løpet av tiden rukket å bli kjent med mange av de andre deltakerne, og har selvsagt sine favoritter

- Blue er jo favoritt da, og det er ikke bare noe jeg sier. De har en fin låt. Ellers synes jeg han fra Finland er veldig søt. Og Island har bra låt... Det er så mange som er bra, sier Stella til Side2, og legger til at hun har planer om å få med seg finalen via TV-skjermen - og stemme på sin favoritt.

Finske Paradise Oskar ble i motsetning til Stella tirsdag stemt videre til finalen med sin rolige kassegitarbaserte låt «Da Da Dam». Det samme ble Islands bidrag Sjonni's Friends.

- Musikken er fokus
Etter at hun forsvant ut av ESC, har både lydproblemer og fremmedfrykt vært nevnt som mulige årsaker. Selv vil ikke Stella snakke om at hudfarge kan være årsak til manglende stemmer.

- Det har jeg ikke tenkt på og det vil jeg ikke tenke på. Jeg driver med musikk og mitt fokus er på det, punktum, understreker hun.

- Det er en grunn til at jeg vant i Norge og at jeg vant publikum her i Düsseldorf, og det er at Haba Haba er en skikkelig bra låt.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!