(SIDE2): Eva & The Heartmaker har sluppet ny plate, «Let's keep this up Forever», og som seg hør og bør når man har fått et stort plateselskap i ryggen, inviteres pressen for å snakke med de nybakte og stolte album-slipperne.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her

Side2 møtte dem bare dager før plata skulle ut - og det var et tydelig opplagt ektepar som gomlet salat og pratet villig vekk om plata, fremtiden - og fortiden.

Studioerfaring
- Forrige gang hadde vi knapt spilt låtene live da vi spilte inn plata, releasekonserten var første gang vi spilte låtene for et publikum. Den nye plata er basert på at det skal funke live. Den er også mer helhetlig, med en rør tråd som går gjennom alle låtene, forklarer vokalist Eva Weel Skram.

Selv om de to ikke har ligget på latsiden siden debuten «Behind Golden Frames, så har det i perioder gått usedvanlig fort.

Under et besøk hos NRK Sogn og Fjordane tok de med seg låta «Superhero». Ved en tilfeldighet ble den da plukket opp av P3, som ville b-liste den. Eva og Thomas skyndte seg derfor med å mastre den ferdig, og få dager senere rykket de opp til a-lista og hadde fått kontrakt med Sony. Og så fortsatte det videre arbeidet med plata.

Studioerfaring
- Dessuten har vi fått langt mer erfaring i studio - vi vet hva de forskjellige knottene skal brukes til, sist gang brukte vi to timer bare for å få lyd, flirer gitarist og ektemann Thomas Stenersen, som også denne gangen har vært produsent.

Erfaring betyr også at de har fått et lydbilde slik de vil - med koring, orgel - og ifølge dem selv, en uhørbar påvirkning fra band som Raconteurs.

- Raconteurs har vært en veldig inspirasjon, selv om det ikke kan høres på plata, sier Thomas, mens Eva smilende legger til: - Det er ikke likt i det hele tatt, jeg synger ikke som Jack White på noen måte.

Skrivesperre
Men selv om enkelte ting hadde forbedret seg teknisk siden debutplata, var ikke alt like lett. Eva slet lenge med skrivesperre.

- Vi lagde en haug med melodier og låter, men alle med tulletekster. Jeg fikk lyst å lage samme teksten, men på en seriøs måte. Det viste seg å være vanskelig, og på tre-fire av låtene har jeg fått hjelp av andre. De dyttet videre når det stoppet opp, sier Eva, som forteller at tekstene på denne og på førsteplata «Behind Golden Frames» innholdsmessig også skiller seg fra hverandre.

- De forrige låtene handlet mye om kjærlighet og problematikk knyttet til det - men nå er jeg for lykkelig, ler hun.

- Mange av tekstene på denne plata er inspirert av virkelige hendelser, som betyr noe for meg personlig, men som for andre kanskje vil ha en helt annen betydning, sier vokalisten, og bruker «Let's hit the road Jack» som eksempel.

- Den handler om noe jeg tenkte på. Jeg har nemlig ikke reist så mye, og det ønsker jeg.

Det store utland
Og dersom hun og Thomas får det som de vil, så er det mulig det ikke er så lenge til Eva får luftet vingene. For til tross for at de to skal turnere med den nye plata, både i Norge og utlandet, så er ikke det nok. Paret planlegger nemlig å flytte utenlands.

- Vi har lyst å bo ute et år, før vi kommer med den tredje plata. København, London eller Berlin, for å hente inspirasjon fra et annet sted, og begynne på skrætsj, sier Thomas.

Lei hverandre har de to ikke blitt, til tross for at de bare hadde kjent hverandre i noen uker da Thomas i 2005 flyttet inn til Eva («Jeg hadde ikke noe sted å bo på den tiden»).

Sammen
Prosjektet Eva & The Heartmaker og arbeidet med debutalbumet startet med en gang, selv om det nesten tok knekken på musikklysten («Det å ha et plateselskap i ryggen, som også har hooket oss opp med et bra bookingbyrå, betyr at vi kan konsentrere oss om musikken og ikke tenke på momspapirer og regninger»).

- Denne måten vi har det på er den eneste vi kjenner til, det er dette vi har jobbet med siden dag én, sier Eva, og Thomas legger til: - Og det har bare blitt bedre og bedre.

Ifølge Eva selv er hun en svært utålmodig dame, mens Thomas gjerne kan finne på å bruke timer på det samme i studio.

- Men jeg trenger jo ikke glefse på han selv om vi kjenner hverandre godt. Det er lettere å såre de man står nærme, dersom man kommuniserer dårlig.

Barn er ikke utelukket, men ikke for øyeblikket.

- Det står ikke på lista nå nei, sier Thomas.

«Idol-Eva»
Evas Idol-fortid er naturlig å nevne når man snakker musikk med dama, men det er lite som nå minner om den gang da. Musikken er hennes egen, det samme er opptreden - og scenefremtoning.

- Mange andre talentprogram, som i X Factor, så velger man seg en sang og viser sin egen styrke. I Idol må man gjennom alle sjangere, og noen sjangere passer ikke stemmen- og da ryker man ut, sier Eva.

- En artist er flink på sitt område, det er ikke om å gjøre å synge alt mulig bra. Jeg vil heller ha et register på fem toner som er meg og som folk kjenner igjen, - enn å synge perfekt, legger hun til og får støtte av Thomas.

- Alle kan lære å synge bra, men ikke alle har særpreg.

- Dessuten savner jeg ikke sminkørene. De er veldig hyggelige og flinke, men alle ble seende like ut. For egen del så ble jeg sende helt flat ut i ansiktet, sier Eva, som skal sørge for den biten selv.

Vennegjeng
For alt det er annerledes nå. Sammen med Eva og Thomas reiser et lite ensemble på turné. Med seg har de folk på både tromme, bass og orgel. For at Eva ikke skulle ende opp på en turnébuss full av hannkjønn, har de også fått med seg Anne Marte, Evas venninne, på både koring - og snart trompet.

- Det er en stor vennegjeng, og alle er svært dedikerte. De gjør alt for at det skal låte bra, og det er i tillegg gøy å reise sammen når man kjenner hverandre, sier Eva.

- Så langt er over 20 spillejobber på plass i sommer, og vi gleder oss.