Evan Booth er en webdesigner fra Greensboro i North Carolina med utdannelse innen digital media. Og han er i overkant opptatt av sikkherhet. Og antagelig i grunnleggende våpenfysikk.

Booth driver nettsiden Terminal Cornucopia, et prosjekt opprettet for å svare på spørsmålet «kan vanlige gjenstander som selges på flyplasser etter sikkerhetskontrollen brukes til å bygge dødelige våpen?».

Resultatet kan være en kilde til bekymring. På nettsiden demonstrerer han ti våpen bygget med hårfønere, deodorantspray, brusbokser og magasiner.

Blant oppfinnelsene finner vi en armbryst kraftig nok til å sende en pil gjennom en vannmelon og «nunchucks» som kan knuse kokosnøtter.

- Det viser seg at selv en marginalt «MacGyver-aktig» angriper enkelt kan finne alt han trenger i gavebutikker, restauranter, bladkiosker og på taxfree-en for å starte krig mot et fly, skriver Booth på nettsiden.

Lithium og vann sier «bang»

En av de mest bekymringsverdige våpnene han har bygget, er et potensielt dødelig skytevåpen døpt «BlunderBUSSINESS CLASS».

Ideen til våpenet fikk han da han oppdaget at flyplasser selger lithiumbatterier. Slike batterier reagerer sterkt nok med vann til å skape en relativ kraftig eksplosjon. Kombinert med et sammenrullet magasin, skallet til en hårføner, strikk, en kondom og mynter som prosjektiler, har du langt på vei det du trenger for å lage et våpen.

- Akkurat nå, hvis jeg ville bygge noe virkelig potent, ville jeg antagelig valgt lithium, sier Booth ifølge Fast Company.

Booth demonstrerer nøyaktig hvor potent «BlunderBUSSINESS CLASS» kan være i videoen nedenfor. Det er ikke hvem som helst som vil aktivere våpenet, og holde fast i det etterpå, men det er ikke tvil om at du smellet kan gjøre stor skade.

HTML EMBED

Sender alt til myndighetene

Booth sender all informasjonen om våpnene han setter sammen til myndighetene i USA før han publiserer noe som helst på nettet. Det har foreløpig ikke gitt særlige resultatet, annet enn at FBI en dag banket på døren for å forhøre seg om han faktisk hadde satt sammen noen av våpnene på en flyplass. Det gjør hobbysikkerhetsforskeren naturligvis ikke, alt blir satt sammen i garasjen hans.

Da FBI var innom, forhørte han seg om det kunne være aktuelt å sponse forskningen hans, og innrømmer at han gjerne skulle hatt tilgang til en cockpitdør. Det kunne FBI ikke.

Oppskrift på terror?

«Men hva om en terrorist ser dette?», undrer Booth seg på nettsiden, og svarer selv på spørsmålet.

- Det er et veldig bra spørsmål. Et enda bedre spørsmål er: «Hva om de allerede vet dette?». Alle resultatene har blitt rapportert til Sikkerhetsdepartementet for å hjelpe dem med å avdekke denne type trusler. Dessuten vil du, neste gang du flyr, være en mer informert forbruker (og muligens skattebetaler) som er bedre utrustet til å kreve bedre og mer egnet flyplasssikkerhet.

- Hvis vi forsøker å stoppe et terrorangrep på flyplassen, er vi for sent ute, sier han.